Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer restorana Pozicija na Vračaru od recikliranih elemenata

Pogledajte kako je osmišljen enterijer lokala uz korišćenje postojećeg inventara.

Ono što obeležava enterijer restorana Pozicija jeste mnoštvo postojećih elemenata koji su bili jako daleko od senzibiliteta Luke Jovićevića, arhitekte koji potpisuje dizajn enterijera lokala, ali oni nisu smeli da se uklanjaju. Postojao je vrlo jednostavan izbor: da se o njih spotiče u pokušaju da ih ignoriše ili da pronađe način da ih stavi u funkciju svoje ideje. Naravno, Luka je izabrao ovo drugo rešenje.

pozicija-vracar-02

Iskoristio sam sav inventar iz predhodnih, zatvorenih, lokala istog investitora i od njega napravio novo rešenje enterijera.

– kaže arhitekta Luka Jovićević.

pozicija-vracar-06

Kombinovanje različitih elemenata postao je veliki izazov vredan truda od skoro tri meseca intezivnog rada.

pozicija-vracar-13

Svi novokreirani elementi duboko su promišljeni s osnovnim zadatkom da podupru i opravdaju postojeće elemente. Za slike i instalacije zaslužan je umetnik Stanko Maletić a posebno je interesantna instalacija „Putevi kontrole“ u VIP sobi od recikliranih daljinskih upravljača.

pozicija-vracar-08

Novac je trošen na način da svaki detalj koji privlači pažnju bude do perfekcije izbrušen, a štedelo se na onome što nije nosilo zvuk bitnog već se podrazumevalo kroz rustiku i namernu nedovršenost.

– kaže arhitekta Luka Jovićević.

pozicija-vracar-09

Sa obzirom da je doživljaj betonskih zidova hladan sam po sebi, rasveta je igrala bitnu ulogu u balansu topline prostora. Stoga je korišćenja rasveta tople boje.

pozicija-vracar-10

pozicija-vracar-11

Vračar je dobio još jedan interesatno dizajniran restoran u kojem gosti mogu uživati u ukusima domaće kuhinje u malo novijem izdanju.

pozicija-vracar-03

Restoran Pozicija prostire se na 100 m2 u suterenu ima oko 67 mesta. U bašti iste površine može da sedne još 63 osobe. Restoran se nalazi na adresi Petrogradska 18 u Beogradu.

pozicija-vracar-12

Pogledajte i kako izgleda kafe bar Princip u Nišu.

Foto: Luka Jovićević

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *