Enterijeri, Izdvojeno

Spoj elegancije i industrijskog stila u novom milanskom restoranu

U zgradi nekadašnje pilane iz 1930. godine, poznati kuvar Carlo Cracco i ugostitelj Nicola Fanti otvorili su restoran impozantnog enterijera.

Ovaj objekat je od 1999. godine u vlasništvu Tanje Solci, koja je ujedno zaslužna za sjajni dizajn restorana i koktel bara Carlo e Camilla. Prvobitni izgled ovog prostora uglavnom je ostao netaknut. Glamur u industrijskom okruženju postignut je kristalnim lusterima, šarmantnim posuđem i zanimljivom organizacijom mesta za usluživanje gostiju.

Carlo e Camilla01

Betonski pod, neobrađene zidne površine i veoma visoki drveni plafon dopunjeni su modernom i eklektičnom opremom i rasvetom. U ovom prostoru ne postoji ni jedan zaseban sto. Centralni komad nameštaja je 30 metara dug beli sto krstaste forme. U njegovom okrilju postavljeno je 70 stolica Cappellini.

Carlo e Camilla02

Dodatni šarm stolu daje posuđe od kineskog porcelana, koje je dizajnirao Richard Ginori. Svaki komad tanjira, šolje ili čajnika je drugačiji.

Carlo e Camilla03

Carlo e Camilla05

Industrijski dizajn oplemenjen je kristalnim vintidž lusterima. Viseći sa veoma visoke tavanice oni daju pomalo dramatične ali ujedno i magične senke.

Carlo e Camilla04

Rezultat rada Tanje Solci na dizajnu ovog prostora je spajanje kontrasta. Ovde postoji kombinacija industrijskog i šik stila, retro je a ujedno i savremeno, neformalno ali svakako i prefinjeno.

Carlo e Camilla06

Carlo e Camilla07Carlo e Camilla08

Photos Courtesy of Carlo e Camilla in Segheria

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *