Aktuelno, Nameštaj i oprema

Novo lice starog nameštaja

Boje za drvo, tapete, dobra ideja i par slobodnih sati potrebni su da stari nameštaj, umesto na otpadu, završi na renoviranju.

Ovo je dobro rešenje pre svega ukoliko vam je neki komad nameštaja posebno drag. Stoga zasučite rukave i povratite mu stari sjaj.

Boju komode, ormana i drugog nameštaja možete vrlo lako osvežiti ili promeniti. Ukoliko je stara boja oštećena, uklonite je pre farbanja. Skidanje boje se može izvesti fenom za boju što je najjednostavnije rešenje, raznim specijalizovnim hemijskim sredstvima ili jednostavno, šmirgl papirom.

 

Pre nanošenja nove farbe, na očišćenu površinu nanesite podlogu. Preporučuje se da se farbanje vrši sa sunđerastim valjkom jer površina ostaje glatka, za razliku od četke posle koje mogu da ostanu vidni tragovi. Farbanje može da se izvede i kompresorom.

Boje za drvo nisu preterano skupe a na ovaj način ćete dobiti nameštaj koji izgleda skoro kao nov.

Uz boju možete da koristite tapete ili tkanine što će ih učiniti dodatno lepšim i zanimljivijim. Na slici iznad, tapeta je zalepljena na leđa otvorenih polica.

Odabir jarkih boja kao što su narandžasta ili crvena su uvek dobro rešenje za novo lice starog nameštaja.

Stare frontove polica lako mogu da zameni nabrana tkanina kao što je izvedeno na slici ispod.

Ovo su samo neki od primera koji mogu da vam posluže kao inspiracija za neki vaš mali poduhvat. Pošaljite nam fotografije vašeg restauiranog nameštaja!

(designsponge.com)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. ljiljana velimirovic

    interesuje me da li u Beogradu postoji mesto gde bi neko zainteresovan , amaterski mogao da nauci I stekne prakticna znaja o restauraciji , pre svega mislim na drvo

Оставите одговор

Obavezna polja *