Aktuelno

Žeželjev koštaće 45 miliona evra

Rok za završetak radova na izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu je 32 meseca, a vrednost investicije je oko 45 miliona evra.

Novi Žeželjev most nalaziće se nadomak montažno-demontažnog mosta i po svojoj konstrukciji biće jedna od modernih građevinskih konstrukcija. U dužini od 474 metra, širini preko 30 metara, sa dve pešačko-biciklističke staze i dve drumske i železničke saobraćajnice biće veći i duži od mosta Slobode. Stari Žeželjev most srušen je tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, kada su srušena i dva preostala mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, Dežer je obećao da će radovi na izgradnji biti gotovi do novembra sledeće godine, jer se poštovanjem rokova izgradnje otvara mogućnost da saobraćaj preko mosta što pre krene.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da Žeželjev most ima ogroman značaj za dalji razvoj privrede Vojvodine i povezivanje naše zemlje sa Evropom i dodao da će Vlada Vojvodine i lokalna samouprava grada Novog Sada investirati u ovaj projekat 12 miliona evra.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *