Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer kafića u Novom Sadu koji nagoveštava novi talas

Coffee Corner je novi lokal u centru vojvođanske prestonice čije unutrašnje uređenje je nastalo kao otklon od ustaljenih industrijskih enterijera.

Po projektu Nikole Martinovića iz studija N-Martin, u saradnji s Jelenom Plačkov i Dunjom Zilić, urađena je totalna transformacija lokala od 60 kvadratnih metara na Trgu Marije Trandafil u kafić pod imenom Coffee Corner.

Ono što ovaj lokal čini drugačijim od ostalih jeste upotreba neuobičajenih materijala i elemenata koji možda nagoveštavaju jedan novi pravac u enterijerima ugostiteljskih objekata u gradovima naše zemlje.

 

Bila nam je ideja da u moru industrijskog dizajna s neobrađenim čelikom, sirovim betonom i mozaik pločicama ponudimo nešto potpuno drugačije – nešto veselo.

 – kaže arhitekta Nikola Martinović za naš portal.

I zaista, ovaj lokal je nešto sasvim drugačije. Sedenje je organizovano na školskim stolicama, na podovima je sačuvan klasičan teraco, a nad stolovima se nadvijaju lusteri koji nas podsećaju na nostalgična vremena s prve polovine prošlog veka.

Plavo & roze

Enterijerom dominira plava boja koja je ukombinovana s roze elementima kao što su stolice, dok su na zidu bele keramičke pločice malog formata. Zid iza drvenog šanka dekorisan je natpisom lokala ali i pločicama sa sitnim dezenom.

Dve zone lokala

Lokal je podeljen na dve zone: Prva zona smeštena je odmah na ulazu u kafić, ispred samog šanka, dok je druga, intimnija zona organizovana u zasebnoj prostoriji gde je organizovano sedenje i u tapaciranim klupama.

Ispred lokala organizovana je terasa koja stilski prati unutrašnjost kafića.

Foto: Nikola Martinović

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *