Konkursi

Ovako bi uskoro mogli da izgledaju domaći kafići

Minimalistička samostojeća lampa sa betonskim postoljem, klupa od medijapana i pleksiglasa i vertikalna instalacija za zid u znaku Koka-Kole pobedili su na dizajnerskom konkursu.

Nakon mesec dana konkursa Dizajnspiracija i potrage za najkreativnijim idejama za dizajn elemenata za opremanje kafića inspirisanih Koka-Kola brendom, na koji je pristiglo čak 102 rada, sedmočlani stručni žiri odabrao je tri najbolja rada. Uroš Mirković, Milan Ranković i Dušan Glišić pokazali su, prema oceni žirija, najviše inovativnosti i kreativnosti u dizajniranju originalnih elemenata enterijera.

Odluku o najboljim radovima doneo je žiri u sastavu: Marko Basarovski –arhitekta, Nemanja Jehlička– kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić – grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Ema Ema – vizuelna umetnica. Pobednici po kategorijama su:

Dizajn rasvete: Uroš Mirković

Uroš Mirković

Minimalistička neon samostojeća lampa sa betonskim postoljem

Dizajn nameštaja: Milan Ranković

Milan Ranković

Klupa za bašte kafića od medijapana i pleksiglasa

Dizajn dekorativnih elemenata: Dušan Glišić

Dušan Glišić

Vertikalna instalacija za zid

Dobitnici će biti nagrađeni novčanom nagradom od 1.000 evra (isplaćenih u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate) kao i promocijom radova na festivalu Dev9t.

Za vreme trajanja festivala DEV9T u prostoru Stare Ciglane od 9. do 17. juna, publika će moći da vidi izložbu i drugih radova pristiglih na konkurs.

Foto: Coca-Cola

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Esteta

    Ovo je bezveze.. sta je ovde dizajn, inovativnost, lepota, gde ce ovo da se uklapa, kako to da je pobedio neko ko nije student? Sve mi ukazuje na to da je konkurs namesten, ili je samo ziri koji je izuzetno strucan odjednom izgubio svaki osecaj za lepo.. bruka za brend da ga ovako nesto promovise?
    Zakljucak: Srbija je zemlja gde dizajn ne postoji!
    Pozdrav i svako dobro.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *