Urbanizam

Život u mobilnim domovima u penzionerskim danima

Evo kako to izgleda kada bake i deke odluče da žive avanturistički a pritom i nešto zarade.

Život u malim, mobilnim kućama nije samo za mlade. Neki neustrašivi penzioneri posvetili su svoje penzionerske dane izgradnji malih kuća koje su u potpunosti prilagođene njihovim potrebama a koje im pritom olakšavaju svakodnevicu. Ono što ih sve zajedno povezuju, jeste da su sve ove kuće na točkovima!

Prema statistici Tumbleweeds Houses, firmi koja je specijalizovana za izgradnju malih kuća, sve je više penzionera koji žele da se presele u malene kuće kako bi živeli funkcionalnije… ali i povoljnije, piše Inhabitat.

Na primer, penzionerka Beti Presli nedavno se, u svojoj 72 godini, preselila u dom od svega 15,5 kvadratnih metara. Njena nova kuća ima sve potrebne sadržaje pa čak i solarne panele koji proizvode dodatnu električnu energiju. Zajedno sa njom živi i Dani, invalid u kolicima zbog čega je ispred ulaznih vrata napravljena široka rampa, dok je u unutrašnjosti postavljena i stolica koja je podiže do kreveta na potkrovlju.

Mi smo potrošači. Kupujemo previše. Zapravo, ne trebaju nam sve te stvari.

– pametno zbori Beti Presli.

Među penzionerima svakako ima i onih koji imaju izražen avanturistički duh pa je tako penzionerka Adel, koja je zaljubljenik u prirodu, vlasnik kućice na točkovima koja na terasi ima čak i đakuzi.

Male kuće svakako su pogodne i za one koji u penziji i dalje rade. Tri simpatične bake, u kućicama na točkovima, dostavljaju svoje poznate kobasice Sausage Nonnas na adresu naručioca. Em što žive stalno o pokretu, em što fino zarade!

Pogledajte kako ove penzionerke žive na točkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=7muY0xq5I50

Foto: Tumbleweed Houses, Sausage NonnasThe Tribune

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *