Mreža od trougaonih elemenata krasi enterijere novih prodavnica sportske opreme u Srbiji.

The Spot je novi multibrend lanac premium prodavnica sportske opreme, koji trenutno ima tri prodajna prostora u Beogradu i Novom Sadu. Prilikom rada na dizajnu enterijera, cilj arhitekata iz biroa Modelart Arhitekti i Centra za digitalni dizajn bio je stvoriti dinamičan, savremen i prepoznatljiv prostor prilagođen kupcima koji sportskom odećom stvaraju sopstveni stil i identitet.

Trougaoni elementi su isečeni od HDF ploča sa završnom obradom od brušenog bakra, a zatim spojeni u organsku formu.

 

U ulaznoj zoni svakog od tri lokala postavljena je mreža od trougaonih elemenata, koja predstavlja geometrijsku formu dobijenu parametarskim modelovanjem, a zatim izrađenu primenom digitalne fabrikacije (CNC obrade).

Geometrijsku forma dobijena je parametarskim modelovanjem

Dizajn je zasnovan na dve ključne reči: dinamika i identitet. S jedne strane, forma asocira na pokret i sport, u skladu sa namenom prostora. S druge strane, ova struktura je vizuelno dominantan element prostora, koji stvara identitet i prepoznatljivost.

Trougaona šema je odabrana zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti različitim prostorima, uz očuvanje koncepta i prepoznatljivosti. U skladu s tim odabran je i materijal, koji se savršeno uklapa sa premium konceptom The Spota.

Trougaoni elementi su isečeni od HDF ploča sa završnom obradom od brušenog bakra (HPL ploče), a zatim spojeni u organsku formu. Reflektujuća bakarna površina trouglova u kombinaciji sa pozadinskim osvetljenjem ujedno naglašava savremen, mladalački duh, ali i eleganciju i neprolazne vrednosti.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: