Konkurs je otvoren do 1. novembra 2022. godine
Konkursi

UAS: Produžen rok za slanje radova za godišnju nagradu Aleksej Brkić

Udruženje arhitekata Srbije produžilo je do 1. novembra rok konkursa za dodelu godišnjih nagrada za arhitekturu za 2021. godinu.

Nagrada Udruženja arhitekata Srbije se dodeljuje za:

  • Najuspešnije arhitektonsko delo iz svih oblasti arhitekture autorima pojedincima ili autorskim timovima, realizovano u protekloj godini zaključno sa 31. 12. 2021. godine za Godišnju nagradu „Aleksej Brkić“.
  • Izvedeno delo naših arhitekata koje je realizovano u inostranstvu u konkurenciji za povelju Udruženja arhitekata Srbije , u protekloj godini, zaključno sa 31. 12. 2021.
  • Nagrada za najuspeliji studentski projekat arhitekture studentima arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2021. godini.

Žiri za dodelu nagrada

Predsednica: prof. Vesna Cagić Milošević, arhitekta, Beograd

Članovi Žirija:

Predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

– prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu; a naročito, dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata, grafičke priloge (situaciju, osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje, kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta iz kojih se može sagledati ukupan gabarit – obavezna predaja i digitalno (CD, DVD ili USB) u PDF formatu, RGB sistem/do 150 dpi, formata A3;

– izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše;

– predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos i podkrepljuje razlog za kandidaturu;

Za predloženi studentski projekat, predlagač je dužan da Žiriju u pisanoj formi podnese:

– prijavu kandidata sa informacijom o projektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu, grafičke priloge projekta koji će omogućiti uvid u sadržaj i rešenje, tekstualni opis projekta, preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu – obavezna predaja i digitalno (CD, DVD ili USB) u PDF formatu, RGB sistem/do 150 dpi, formata A3.

Rokovi

Konkurs za nagradu raspisan je 5. avgusta 2022, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je produžen do 1. novembra 2022. godine do 15.00 časova.

Predlozi se dostavljaju na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, soba 32, radnim danima od 10.00 do 14.00 časova.

Kontakti UAS/DAB: 011/3230-059, 3239-754, [email protected].

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *