Enterijeri, Izdvojeno

Stilovi uređenja: Urbani & industrijski stil

Kombinovanje materijala kao što su metal, beton, opeka i drvo jeste glavna karakteristika industrijskog stila koji se korirsiti kod uređenja poslovnih ali i stambenih prostora.

Industrijski stil je veoma popularan u poslednje vreme i uglavnom se primenjuje u rekonstruisanim objektima i adaptacijama. Naglašeni betonski podovi, opeka na zidovima, drvene grede koje su karakteristične u industrijskim halama i fabrikama, odlično će poslužiti za postizanje enterijera koji izgleda urbano.

opeka na zidu

Najbolji primer koji ilustruje ovaj stil jeste enterijer kafea Happy Bones u Njujorku u kojem se metalni elementi pojavljuju na šanku a tu su i detalji poput buradi i čelične ograde na zidovima.

Materijali s izraženom teksturom se mogu videti u enterijerima industrijskog stila. Upravo ovi materijali kao što su opeka na zidovima i rustične drvene grede na plafonu doprinose da se ne izgubi osećaj topline.

enterijer

Beton je takođe vrlo popularan izbor industrijskog dekora. Iako se na prvi pogled može činiti kao hladan, ovaj materijal na podu može izgledati vrlo privlačno.

Tamni komadi nameštaja odličan su izbor za enterijere u industrijskom stilu.

kafe enterijer

 

Žice i metal posebno dobro deluju na pojačavanju industrijskog izgleda.

detalji na zidu

enterijer modernog kafea

enterijer kafea

enterijer kafica

fasada kafea

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *