Nameštaj i oprema

Verbatim Velve za svetlosne instalacije

Verbatim je predstavio najnoviju seriju Velve, najnaprednijih OLED modula na svetu sa podesivim bojama i opcijom prigušivanja, koji nude svetlost bez odsjaja jačine do 2.000 cd/m2 – dvostruko više nego do sada. Ovi novi proizvodi takođe postižu efikasnost osvetljenja od 51,6 lm/W što je 70% više nego do sada.

Smešteni na prvoj liniji OLED tehnologije, Verbatimovi simetrični moduli VELVE su izuzetno lagani – teže svega 193 grama, a istovremeno nude svetlosnu površinu kvadrata od 123 mm, što je više od industrijskog standarda. Moduli su takođe tanki i dimenzija svega 8,7 mm debljine, što uključuje blok za kontrolu procesa smešten na poleđini svakog panela.

Verbatimovi moduli VELVE koriste se za stvaranje ambijentalne i atmosferske rasvete u svakodnevnim arhitektonskim primenama za dekorativne ili funkcionalne svrhe. Korisnici dobijaju harmonično, meko svetlo, integrisanu kalibraciju i ujednačenu distribuciju svetla od panela do panela, bez naglašenih tačaka, odsjaja ili neprijatnog intenziteta. Moduli VELVE su posebno prikladni za korišćenje u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima, uključujući barove, restorane i disko-klubove.

verbatim-KaitekiCafe-Japan-3Mnogi konkurentski OLED moduli dostupni na tržištu ograničeni su jer proizvode samo belo svetlo. Moduli VELVE nude podesivu boju i osvetljenje kako bi omogućili veću kreativnost. Što se tiče belog svetla, moduli sada koriste sistem zasnovan na crvenoj, žutoj i plavoj (RYB) boji kako bi stvorile svetliju i kvalitetniju mešavinu boja nego što je to slučaj sa sistemima zasnovanima na crvenoj, zelenoj i plavoj (RGB) boji.

OLED je visokoprilagodljivi površinski izvor svetla koji distribuira svetlo ujednačeno preko cele izvorne površine, što objašnjava zašto je ovakav tip rasvete prikladan za uobličavanje atmosfere ili nežno osvjetljavanje predmeta. Tehnologija uklanja ograničenja koja se obično povezuju sa konvencionalnom rasvetom. Nema treperenja, nema odsjaja i nema prekomernog emitovanja toplote.

Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager u Verbatimu kaže: “Verbatim je ime od poverenja u industriji rasvete, zbog odličnog kvaliteta i performansi. Koristeći ekspertizu korporacije Mitsubishi Chemical Holdings Group, VELVE OLED moduli dizajnirani su da budu pouzdani i kvalitetni i pružaju ujednačenu i meku rasvetu gde god je to potrebno.”

“Sa OLED tehnologijom, pravila arhitektonskog dizajna rasvete napisana su iz početka. OLED nudi neverovatnu kreativnu slobodu arhitektama i dizajnerima rasvete, Ambijentalno svetlo može postati integralni deo arhitektonskog prostora ili određenog objekta, a samo svetlo se može koristiti za naglašavanje nameštaja u kući kao što su stolovi, stolci ili police ili aspekata sobe, uključujući zidove, prozore ili plafone.”

Studija slučaja: Eyeful Home Company, Tokio, Japan

Japanska franšiza Eyeful Home Company, deo grupacije LIXIL, koja se bavi izgradnjom ekskluzivnih eko-kuća nedavno je zatražila Mitsubishi Chemical Corporation da instalira rasvetu u sobu za zdravlje u jednoj od njihovih kuća za prezentaciju u Tokiju. Rasveta je važan deo sobe za zdravlje, koja je fokusirana na relaksaciju. Opsežna istraživanja već ukazuju na vezu između svetla i osećaja zdravlja. Cilj je bio da se iskoriste Verbatimovi VELVE™ OLED moduli za stvaranje sasvim novog dizajnerskog koncepta za sobu i da se stvori svetlo sa toplim tonovima koji stvara smirenu atmosferu. Rezultat je upadljiva granična tekstura panela na plafonu koji mogu da ponude promenjivo obojeno svetlo koje korisnici sobe lako podešavaju i prilagođavaju.

Verbatim-VELVE-Eyeful

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *