Nameštaj i oprema

Birkenstock: Od sandala Stiva Džobsa do udobnih kreveta

Poznati austrijski proizvođač ortopedskih papuča, proširio je oblast svog delovanja na nameštaj primenjujući stečeno iskustvo.

Birkenstock sandale od presovane plute toliko su rasprostranjene u svetu da ih je čak nosio i Stiv Džobs, osnivač kompanije Apple. Međutim, od ove godine austrijska kompanija prelazi u potpuno novi, za njih, neistraženi svet nameštaja primenjujući ogromno dosadašnje iskustvo iz proizvodnje udobnih sandala.

https://www.instagram.com/p/BSgNJCDBN_9

Od istog materijala od kojeg Birkenstock pravi sandale, granulisana pluta i prirodni lateks, sada će se praviti i kreveti.

 

Sigurno se pitate kakve veze imaju sandale s krevetima? Zapravo, i dalje je u pitanju egronomija: koliko je potrebno sandalu podrediti nozi, toliko je potrebno i kičmu prilagoditi krevetu! Od istog materijala od kojeg Birkenstock pravi sandale, granulisana pluta i prirodni lateks, sada će se praviti i kreveti. Zapravo, njegov najdelikatniji deo – baza kreveta.

Koristeći plutu u kombinaciji sa kožom i jutom, pravi se elastična baza koja se „najbolje moguće“ oblikuje prema kičmi osobe koja leži u krevetu. Njihov krevet se pored baze, sastoji još i matraca i nosećeg okvira koji se takođe prave isključivo od prirodnih materijala.

Prvi modeli kreveta

Birkenstock je na sajmu nameštaja u Milanu predstavio prvih šest modela kreveta sa kojim žele da se probiju na evropsko tržište. U pitanju su zaista sjajno dizajnirani kreveti koji svi imaju istu osnovu, a to je baza od granulirane plute i prirodnog lateksa koji obezbeđuju prijatno ležanje i miran san.

Tekstura sa đona sandala primenjena je i na dizajnu kreveta

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *