Enterijeri

Kako da od čuvanja vina u kući napravite zanimljiv detalj u enterijeru

Police i stalci za držanje vinskih boca, pored čuvanja vašeg omiljenog napitka, mogu biti i veoma zanimljiva dekoracija doma.

Ovi elementi enterijera mogu biti sastavni deo dnevnog boravka ali i trpezarije ili kuhinje. Najbitnija funkcionalana karakteristika držača jeste da boce budu u relativno horizontalnom položaju, kako zatvarači od plute ne bi bili suvi i tako vremenom puštali vazduh i time oštetili vino. Ovaj uslov, između ostalog, stvorio je od stalaka za vino prava mala umetnička dela.

wine02

Nezavisno od toga da li ste veći ili manji kolekcionar vina, postoji puno načina da organizujete prostor u kojem čuvate vina. Boce se mogu držati na policama, u komodama, zidnim, podnim, stonim ili modularnim stalcima. Oni koji žele da vino drže u skladu s propisima mogu se odlučiti za vinske frižidere, dok oni koji žele dobar ugođaj, svoju malu kućnu vinariju mogu upotpuniti udobnom foteljom. Ukoliko ste kreativni, odlučiti se za jednu od mnogobrojnih „uradi sam“ ideja i tako oplemenite enterijer u svom stilu.

wine08

Stalci i police za vina nepresušan su izvor ideja. Neka vam neka od njih bude inspiracija za vašu vinariju koja može postati novi ukras vašeg doma.

wine01

wine10

wine 03

wine09

wine14

wine13

wine06

wine5

wine15

wine04

wine16

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *