Domaći projekti, Izdvojeno

Nove mokrinske kuće: Arhitektonski biser u Vojvodini

Na imanju Terra Panonice, nikli su novi objekti koje su projektovali arhitekti iz studija Autori.

Nove kuće, koje se prostiru na ukupno 790 kvadrata, namenjene su kao izložbeni prostor za promociju umetnosti, dizajna ali i poljoprivrede ili društeveno odgovornih projekata.

Kompleks je podignut na ruralnom imanju u Mokrinu kraj Kikinde i tako da je položaj i volumen novih objekata bio podređen zatečenim objektima i dispozicijom placa.

nove-mokrinske-kuce-01

Zbog velikih otvora na fasadi, mobilnih pregrada i pomerljivog nameštaja, objekat C je idealno mesto za prezentacije. Veliki izložbeni prostor pod halom nudi dovoljno prostora za organizovanje raznih manifestacija.

nove-mokrinske-kuce-02

Objekat D je idealni prostor za workshopove. Donji nivo predviđen je rad s keramikom, drvetom i metalom dok je gornji nivo idealan za rad na računarima kao i za sastanke ili konferencije.

nove-mokrinske-kuce-03 nove-mokrinske-kuce-04 nove-mokrinske-kuce-05 nove-mokrinske-kuce-06 nove-mokrinske-kuce-07 nove-mokrinske-kuce-08 nove-mokrinske-kuce-10 nove-mokrinske-kuce-11

Fotografije: Relja Ivanić

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. Arhitekta

    Ovako se projektuju industrijske hale, a ne kuće. E moje „kolege“…

  2. Nikola

    Stvarno biser arhitekture, nego jel mogu te mokrinske kuce da ne budu kao limene konzerve koje su bacene u prirodu?

  3. Djox

    Koja glupost, sutra će neko stalu malo da adaptira gore stambeno sa mirisima prirode a dole životinje, promo zdravog života srednjeg veka

Ostavite odgovor

Obavezna polja *