Het interieur van het kantoor van OC&C strategy consultants. Gesitueerd aan een historisch monument aan de Maas in Rotterdam met een fenominaal panoramisch uitzicht. Een luxe interieur.
Enterijeri, Izdvojeno

Kada deo čeličnog mosta postane element enterijera

Čelična greda I profila koja je bila sastavni deo mosta, postala je deo enterijera novog poslovnog prostora konsultantske kompanije u Roterdamu.

Arhitektonski biro Fokkema & Partners dobio je zadatak da poslednja dva sprata nekadašnje Holandske banke, transformiše u novi poslovni prostor konsultatske kompanije OC&C Strategy Consultants.

Pošto se iz ovog poslovnog prostora pruža pruža sjajan pogled na čuveni most Erasmus na reci de Maas, nije bilo potrebno puno vremena da se dobije inspiracija za dizajn enterijera.

Greda mosta u enterijeru 01

U enterijer je donešena greda HEA600 koja je služila na obližnjem demontiranom mostu i zauzela je centralnu poziciju.

Arhitekte su došle na ideju da centralni detalj u ovom poslovnom prostoru bude čelična greda slična onoj kojoj je upotrebljena za izgradnju mosta Erasmus. U enterijer je donešena greda HEA600 koja je služila na obližnjem demontiranom mostu i zauzela je centralnu poziciju. Ovaj čelični „I“ nosač sada služi kao zajednička radna površina.

Greda mosta u enterijeru 03

Prostorom u najvećoj meri dominiraju beton i čelik, dok segmentno ubačeno  drvo, u formi stolica, radnih površina i pulta, čini prostor toplijim i udobnijim.

Greda mosta u enterijeru 02

Radne površine stolova na gornjem spratu izvedene su od recikliranog drveta, koje je nakada korišćeno prilikom transporta uglja.

Greda mosta u enterijeru 04

Greda mosta u enterijeru 05

Čitavim prostorom dominira pravolinijska forma i simetrija, ali se segmentnim zaobljenim elementima, poput spiralnog stepeništa, pravi poželjni kontrast.

Greda mosta u enterijeru 06

Korišćenjem sirovih, čistih i verodostojnih materijala, kao i jednostavnim linijama odaje se počast istoriji zgrade, koja je podignuta 1955. godine.

Greda mosta u enterijeru 07

Foto: Horizon Photoworks Rotterdam

Pogledajte kako izgleda poslovni prostor beogradske firme koja pravi boje:

Pitura u Beogradu: Prostor podeljen bojom

 

Firme iz kategorije Metalne konstrukcije:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *