260 stanova na prestižnoj lokaciji s potpisom čuvenog italijanskog dizajnera
Enterijeri

Ovako izgleda kula kada je potpišu Đorđo Armani i Sezar Peli

Italijanski modni dizajner sarađivao je s pokojnim arhitektom Sezarom Pelijem u osmišljavanju luksuznog nebodera u Majamiju.

Arhitektonska firma Pelli Clarke Pelli, čiji je osnivač argentinsko-američki arhitekta Sezar Peli (kule Petronas u Kula Lumpuru, Svetski finansijski centar u Njujorku) koji je preminuo prošle godine u 92. godini, potpisuje projekat rezidencijalnog tornja Armani/Casa Tower, dok je Armanijev studio bio zadužen za dizajn enterijera. Iz raskošnog objekta smeštenog na prestižnom Sani Ajls Biču (Sunny Isles Beach) na Floridi, na oko trideset minuta vožnje od Majamija, puca pogled ka lepotama Atlantskog okeana… mada nije ništa manje lepo ni iznutra.

Foto: Federica Bottoli

Italijanski modni dizajner sarađivao je sa Sezarom Pelijem koji je poznat po Petronas kulama u Kuala Lumpuru.

„Ova zgrada predstavlja ljubavno pismo Floridi upućeno od strane Đorđa Armanija i Sezara Pelija i sada predstavlja orijentir za dizajn.“, rekao je Jon Paul Perez iz Related Group, koja je finansirala izgradnju zgrade.

Stakleni toranj visine 198 metara svojom orijentacijom usmeren je ka okeanu, a svaki sprat je u potpunosti okružen balkonima. Svaki od 260 open-space apartmana opremljen je i kuhinjom, piše Dezeen.

Bogatstvo sadržaja

Stanari Armani/Casa tower imaju pristup mnogim pogodnostima i sadržajima unutar kule. Tako pored bazena, mogu uživati i u spa centru, baru, restoranu, a mogu koristiti i teretanu i sobu za igru inspirisanu strukturom kluba. U okviru objekta nalaze se i dečija igraonica, bioskop, kao i mnogi drugi pomoćni sadržaji.

Zelena boja

Kroz čitav prostor enterijera može se videti dominacija zlatnih i bronzanih tonova, kombinovanih sa nijansama zelene. Tako prostor restorana krasi sjajni kameni pod sa zelenim dekorativnim elementima koji upućuju na formu objekta. Takođe, zelena boja u ovom prostoru se uočava i na elegantnim restoranskim stolicama. Objekat sadrži i vinsku prostoriju kontrolisane temperature, gde su boce vina skladištene u elementima, pogađate, zelene boje.

Foto: Federica Bottoli

Kružna forma istaknuta je kako u lobiju objekta tako i u foajeu kog krase lučni nameštaj za sedenje i floralne tapete.

Kružna forma istaknuta je kako u lobiju objekta tako i u foajeu kog krase lučni nameštaj za sedenje i floralne tapete, oba dizajnirana od strane Armani/Casa brenda.

Foto: Federica Bottoli

Ne morate ići u grad da biste gledali film na velikom platnu. U okviru zgrade nalazi se i bioskop.

Foto: Federica Bottoli

Kad je teško tu je bazen.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Draganić

    Ako ne znaš šta je glupo, onda pitaj šta je skupo. Ništa posebno. Skupi materijali i precizno odrađeni detalji. Dizajn nula.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *