Ploče od kamene vune su lagane za ukrajanje i ugradnju, daju visoku paropropusnost, štite od požara ali i zvučno i termički izoluju prostor.

Izolacija stambenog prostora kamenom vunom, pored toga što podrazumeva stvaranje i održavanje optimalne unutrašnje temperature, obezbeđuje i dodatnu zvučnu izolaciju. Saobraćajna buka, glasan govor u komšiluku, ili muzički uređaji, su ono na šta stanari prvo obrate pažnju ukoliko stan nije adekvatno izolovan. Ovakva vrsta buke međutim ne mora da bude prepreka za udobno stanovanje.

Knauf Insulation FKD-S u službi zvučne izolacije

Zaštitne pregrade postavljaju se na zidove i podove stanova kako bi se poboljšala zvučna izolacija.

 

U zaštiti stanova od buke mogu se primeniti najnovija rešenja od kamene vune proizvođača Knauf Insulation.  Zaštitne pregrade postavljaju se na zidove i podove stanova.

Postavljanje na zidove između dva stana vrši se tako što se kamena vuna Knauf Insulation FKD-S debljine 3 cm lepi na giter blok. Ploče se zatim pričvršćuju tiplovima, a nakon toga se nanosi lepak Knauf Klebelspachtel M u dva sloja, u koji se utapa PVC mrežica. Ukupna debljina tog sloja je oko 5 mm. Završna obrada zida je gletovanje i bojenje, kao i kod drugih tipova zidova.

Bez glasnih komšija

Izolaciona svojstva pregradnog zida od kamene vune su značajna. Ne samo što sprečava prodor buke, već i neutrališe zvuk koji nastaje usled rada kućnih aparata, pomeranja nameštaja, pada predmeta na pod ali i glasnih komšija. Na osnovu analize proizvođača, poznato je da ovakva vrsta izolacije, zahvaljujući gustoj, vlaknastoj strukturi materijala, može smanjiti prenos buke za više od 50 dB.

Vodeći računa o tome da su kvalitet i funkcionalnost stanova podjednako značajni, kao i lokacija, Finvest u toku gradnje koristi visokokvalitetnu termoizolaciju, što je potvrđeno kroz energetski pasoš za objekat.

Foto: Finvest, Knauf Insulation

Kada ste već ovde, pročitajte i ovo: