Ukoliko želite da zvučno izolujete sobu ili se zaštitite od komšijske buke, rešenje je postavljane gipsanog zida sa specijalnom ispunom koja apsorbije zvuk.

Staklena mineralna vuna TI 140 Decibel namenjena je unutrašnjim zidovima odnosno, kao ispuna koja apsorbuje zvuk u pregradnim gipsanim zidovima. Ovaj materijal, izrađen od mineralne vune kompanije Knauf Insulation, pakuje se u rolne, lako se rukuje sa njim, nema miris i, što je najbitnije, vezivno sredstvo koje daje izolacionoj vuni prirodnu braon boju je izrađena od organskih materijala, bez formaldehida.

izolacija-zida-od-bukeŠirina zvučne ispune od 6,25 cm ispunjava visoke akustične zahteve kada su u pitanju suvomontažne konstrukcija sa gips-kartonskim pločama. Ukoliko se materijal upotrebljava u konstrukcijama sa različitim režimima grejanja, treba postaviti parnu branu sa toplije strane izolacionog materijala  ka strani koja je okrenuta prema grejanom prostoru  da bi se sprečilo prodiranje unutrašnje vlage u materijal. Na slici desno vidi se presek gipsanog zida sa ispunom od Knauf Insulation minaralne vune.

Staklena mineralna vuna TI 140 Decibel debljine 12 cm se može upotrebiti kod kosih krovova kao izolacioni materijal koji se postavlja između rogova krovne konstrukcije sa standardnim zahtevima u pogledu toplotne zaštite. Sa spoljašnje strane, preko rogova, postavlja se paropropusna-vodonepropusna folija koja sprečava prodiranje moguićh atmosferalija i da bi se omogućilo eliminisanje eventualno nastalog kondenzata. Sa unutrašnje strane postavlja se parna brana koja sprečava prodiranje unutrašnje vlage u izolacioni materijal.

zvucna-izolacija-zida