Aktuelno

Izložba Hundertwasser na svili u Novom Sadu od 12. oktobra

Svečano otvaranje izložbe Tatjane Marjanović Laković održaće se u četvrtak 12. oktobra s početkom u 19 časova u prostorijama Društva arhitekata Novog Sada.

Prodajna izložba „Hundertwasser na svili“ inspirisana je delima Friedensreicha Hundertwassera, umetnika koji je samo tri meseca proveo na Bečkoj akademiji lepih umetnosti, a postao čuveni arhitekta čije građevine su poznate širom sveta poput zgrade Hundertwasserhaus ili toplane Spittelau u Beču.

Umetnik, čije samo ime asocira na dobrotu i osmeh (ime Friedenreich u prevodu znači “bogat u miru”, to jest, miroljubiv) zadužio nas je nezaboravnim građevinama koje će vas i ovom prilikom odvesti u svet mašte… i, nadamo se, ostaviti tamo. Upravo ove impozantne građevine inspirisale su umetnicu Tatjanu Marjanović Laković za svoje slike na svili.

Otvaranje izložbe održaće se u četvrtak 12. oktobra 2017. godine s početkom u 19 časova u prostorijama Društva arhitekata Novog Sada, u ulici Svetozara Miletića 20 u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelj izložbe „Hundertwasser na svili“ je portal Gradnja.rs.

O autoru

Tatjana Marjanović Laković rođena je u Novom Sadu. Gimnaziju i Visoko pedagošku školu završila je rodnom gradu. Akademiju primenjenih umetnosti završila je u Beogradu na smeru Projektant tekstila. Ceo radni staž provela je kao profesor u srednjoj građevinskoj školi u Novom Sadu na predmetima Likovno obrazovanje i Crtanje i slikanje. Potom je radila u srednjoj školi za primenjene umetnosti Bogdan Šuput u Novom Sadu na stručnim predmetima.

Kada ste već ovde, pročitajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *