Dešavanja

Skupi placevi na koridoru 10 u Novom Sadu

Visoke cene placeva na spoju Bulevara Evrope u Novom Sadu i Koridora 10, u zoni poznatoj kao industrijska, uzrokovale su slabu prodaju, jer vlasnici svoje ogromne parcele prodaju po ceni od 120 evra po kvadratu.

U ekonomskoj krizi koja potresa tržište još od 2008. ni industrijalci nisu spremni da izdvoje veće količine novca, što je za „Danas“ potvrdio i direktor u Agenciji za nekretnine „Solis“ Dragan Petrović.

– Spoj Bulevara Evrope i Koridora je industrijska zona, a cene tih placeva, čija veličina prelazi hektar, prilično su visoke. Ukoliko je plac sa kompletnom infrastrukturom, za njega traže oko 120 evra po kvadratu, što je mnogo. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da je interesovanje slabo, skoro da je nemoguće prodati ih – ističe Petrović.

Prema rečima Petrovića, povećanje cene kvadrata ovih placeva može se sagledati jedino u slučaju kada je vlasnik parcelu kupio ranije za manju količinu novca, a sada je prodaje po višoj ceni.

– U tom delu ima vlasnika koji su zemlju ranije kupili računajući da će ga kasnije prodati po visokim cenama. Trenutno im je kriza pomrsila računicu – kaže Petrović.

Što se tiče ostalih placeva na Bulevaru Evrope, predviđeni su uglavnom za kolektivnu gradnju. Iz Agencije „Bulevar nekretnine“ „Dnevnik“ saznaje da su cifre koje se traže za ove parcele prilično visoke.

Za plac od 650 metara kvadratnih blizu Bulevara Evrope vlasnik traži 288.000 evra, a to je mnogo. Ova zona predviđena je za kolektivnu gradnju, a za takvu gradnju placevi moraju biti veći, pa je ovaj teško prodati, jer oni koji prave kuću nemaju para da plate toliko – kaže agent prodaje agencije „Bulevar nekternine“ Jasmina Milanović.

Dodaje da za kolektivnu gradnju ima i pogodnih placeva od 1.300 kvadrata, čija je cena 257.000 evra.

– Trenutno su brojniji slučajevi da se ljudi dogovore sa investitorom, pa u zamenu za staru kuću i plac na kojem se kuća nalazi, dobiju stan. Kako će se dogovoriti sa investitorom zavisi od kuće i veličine placa – ističe Milanović i dodaje da su cene nekretnina u odnosu na prethodne godine opale.

(Tekst: Dnevnik, Foto: Skyscraperscity)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *