Prijave se primaju do 19. jula; Foto: Beta
Konkursi

Arhitekte iz Srbije dobile poziv da pošalju svoje projekte na Bijenale u Temišvaru

Prijave su otvorene do  19. jula, a učesnici će putem platforme na sajtu bijenala moći da prijave svoje projekte u sedam različitih kategorija.

Bijenale arhitekture u Temišvaru (Beta) otvorilo je prošle sedmice prijave za Beta Awards 2024, niz nagrada koje već deset godina unazad promovišu i nagrađuju dobre prakse u arhitekturi i dizajnu, a uz Kustosku izložbu integralni su deo ove manifestacije .

Sada, u svom petom izdanju, Beta nastavlja da okuplja kako etablirane tako i nove praktičare – arhitekte, urbaniste, dizajnere, umetnike – da prikažu svoje inovativne radove, stimulišu saradnju i istražuju budućnost izgrađenog ili teoretskog okruženja.

Pritom, Beta nagrade imaju evro-regionalni domet, te za njih mogu konkurisati i radovi stanovnika i diplomaca iz Srbije i Mađarske, budući da organizatori smatraju da arhitektonski pejzaži ove tri susedne zemlje, obeleženi različitim stilovima i uticajima, odražavaju zajedničku istoriju, kulturnu razmenu i individualne identitete.

Pročitajte još na Gradnj.rs:

Prijave otvorene do 19. jula

Kako najavljuju organizatori, međunarodni žiri koji će ocenjivati projekte i dodeljivati nagrade sačinjavaju arhitekte, fotografi i pisci sa naširoko priznatim karijerama, dok je otvaranje bijenala najavljeno za 13. septembar.

Prijave su otvorene do  19. jula, a učesnici će putem platforme na sajtu temišvarskog bijenala moći da prijave svoje projekte u sedam različitih kategorija:

  • Izgrađeni prostor (sa potkategorijama Stambeno S/M/L i Nestambeno/Novo ili Intervencije na postojećim zgradama),
  • Unutrašnji prostor (sa potkategorijama Dizajn enterijera i Privremeni dizajn);
  • Javni prostor (sa potkategorijama Urbanistički dizajn, Urbanističke studije i privremene instalacije);
  • Poduhvati;
  • Diplomski projekti;
  • Tekst;
  • Fotografija.
Učesnici će moći da prijave svoje projekte u 7 različitih kategorija

Beta ove godine po prvi put dodeljuje i nagradu People’s Choice, za koju će šira javnost glasati direktno na zvaničnom sajtu bijenala.

Organizatori ističu da su potkategorije uvedene za ovogodišnje izdanje dizajnirane da razlikuju projekte prema tipologiji i veličini kroz inovativni format, dok Beta ove godine po prvi put dodeljuje i nagradu People’s Choice, za koju će šira javnost glasati direktno na zvaničnom sajtu bijenala betacity.eu.

„Beta nagrade imaju za cilj da, pored projekata, promovišu ljude koji stoje iza njih, koji će biti predstavljeni javnosti putem naših kanala komunikacije. Odabrane projekte će Beta tim takođe izložiti u javnom prostoru, predstavljajući događaj široj zajednici u slobodnom i dostupnom okruženju” – navodi se u pozivu.

Za više informacija kontaktirajte: [email protected]

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *