Enterijeri

Soba za bebu: saveti i ideje za uređenje

Otkrivamo vam par trikova koji će vam omogućiti da sami budete dekorater sobe za prinovu.

Prilikom uređenja prostora najbitnije je to da dobro osmislite funkciju, odnosno, raspored nameštaja. Zbog toga za početak odlučite gde je najpogodnije mesto za smeštanje ključnog komada nameštaja – što je u ovom slučaju krevetac.  Osim kreveta u sobi su uglavnom potrebni komoda za presvlačenje, orman i, naravno, udobna fotelja.

Zatim, odlučite se za osnovnu šemu boja u sobi. Iako je trend da soba za devojčice bude u roza a za dečake u plavoj boji, nemojte zanemariti ni zelenu, narandžastu ili žutu boju. Pogledajte kako izgleda crveno plava soba za bebu koju je osmilio studio Nest Design.

doba-za-bebicu

Osim o bojama, treba da razmisite i o motivu sobe. Linije, životinjice, oblaci, baloni, sve su to motivi koji bi trebali da se pojave na više mesta. Na primer, ukoliko na zid postavite tapete na linije, neka se te iste linije pojave i na jastucima ili posteljini. Isti slučaj je i sa bojama!

Tako, na slici ispod crvena boja sa tapete je upravo nijansa na upečatljivoj crvenoj fotelji Egg, dizajnera Arnea Jacobsena iz 1958. Uz fotelju je postavljena i mala stolica čuvenih dizajnera Charlesa i Ray Eames iz 1950 godine.

soba-za-bebu

Ne zaboravite na zanimljive materijale za jastuke kao i udobne i meke tepihe za puzanje. Tanki sunđer sa mnoštovm jastuka privući ce starijeg batu ili seku pored krevetića.

Slike i motive koje volite postavite na zid iznad kreveta.

sobica

detalji-jastuci

mala-stolica

polica-za-igracke

slike-na-zidu

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *