Aktuelno, Enterijeri, Novi objekti

Square Nine: Novi luksuzni hotel u Beogradu

U centru Beograda nedavno je otvoren luksuzni hotel sa pet zvezdica, simboličnog imena „Square Nine“, s obzirom na to da se nalazi na Studentskom trgu 9. Hotel ima 45 soba i apartmana, velnes i spa centar, bazen, konferencijsku salu, kao i lobi i restoran u koji mogu da svrate i oni koji nisu gosti hotela.

Izgradnja hotela „Square Nine“ počela je 2005. godine, a svojim prvim gostima vrata je otvorio 18. februara. Hotel je delo brazilskog arhitekte Isaja Vinfelda koji se potrudio da se svi koji svrate u „Square Nine“ osećaju kao da su bilo gde u svetu, ali da ujedno osete i duh Beograda. Hotel raspolaže sa 45 soba i apartmana u kojima se zavese, zastori i osvetljenje kontrolišu elektronski, a pogled sa prozora puca na Vasinu ulicu.

– Naša ciljna grupa su individualci koji u Beograd dolaze poslovno i ostaju po nekoliko dana, ali isto tako i grupne posete – kaže za „Blic“ Marija Lučić, marketing menadžer hotela.

Lobi hotela uređen je u stilu ‘30. i ‘40. godina prošlog veka i opremljen je unikatnim nameštajem.

– Lampe, globusi, kutijice… sav nameštaj je unikatan, a njime je arhitekta želeo da naglasi temu hotela koja treba da bude „putnik“. Tu se misli kako na putnike koji dolaze kao gosti hotela tako i na sve Beograđane koji odluče da u lobiju popiju piće ili budu gosti našeg restorana – objašjava Lučićeva.

Restoran služi tradicionalnu evropsku kuhinju, koja je servirana na specifičan način. „Square Nine“ jedini je hotel u centru grada koji ima i bazen, a svojim gostima na raspolaganje stavlja i japanska parna kupatila, velnes i spa centar i teretanu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. mima

    Dobro izgleda, kao da nije u BG. Jel neko zna tačnu adresu? gde u centru?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *