Ne, ovo nisu kič suveniri namenjeni turistima. Ovo su elegantne statue arhitektonskih građevina za ove koji cene dobar dizajn.

Ruski dizajner Konstantin Kolesov kreirao je kolekciju elegantno oblikovanih suvenira u čast čuvenih arhitektonskih znamenitosti iz raznih delova sveta.

Ideja dizajnera bila je da omogući ljudima da uspomene s putovanja pretoče u simboličan, elegantan suvenir koji će postati lep ukras doma.

Znamenitosi gradova u malom

Kolekcija Jsouv sastoji se iz petnaest figurica koje predstavljaju karakteristične arhitektonske znamenitosti gradova poput Njujkorka, Atine, Londona, Berlina, Tokija, Dubajia i drugih svetskih metropola, piše ArchDaily.

Aluminijumski suvenir postavljen je na bazu od drveta oraha na kojoj je ugraviran naziv i grb grada kom određeno arhitektonsko delo pripada.

Moja strast prema putovanjima i iskustvo u građevinarstvu inspirisali su me da kreiram arhitektonske suvenire čistih linija.

– rekao je dizajner Konstantin Kolesov.

I dodaje: „Suveniri su napravljeni od čvrstog materijala i zbog svog dizajna mogu adekvatno da dopune dekor moderne kuće ili poslovnog prostora.“

Kolekcija Jsouv trenutno je raspoloživa na Indiegogo. Cena jedne figurice iznosi 29 dolara, a u prodaji će se naći od avgusta 2017. godine

Pogledajte kako izgleda ta kolekcija:

Foto: Konstantin Kolesov

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: