Arhitektura

Suveniri koje bi svaki arhitekta poželeo

Ne, ovo nisu kič suveniri namenjeni turistima. Ovo su elegantne statue arhitektonskih građevina za ove koji cene dobar dizajn.

Ruski dizajner Konstantin Kolesov kreirao je kolekciju elegantno oblikovanih suvenira u čast čuvenih arhitektonskih znamenitosti iz raznih delova sveta.

Ideja dizajnera bila je da omogući ljudima da uspomene s putovanja pretoče u simboličan, elegantan suvenir koji će postati lep ukras doma.

Znamenitosi gradova u malom

Kolekcija Jsouv sastoji se iz petnaest figurica koje predstavljaju karakteristične arhitektonske znamenitosti gradova poput Njujkorka, Atine, Londona, Berlina, Tokija, Dubajia i drugih svetskih metropola, piše ArchDaily.

Aluminijumski suvenir postavljen je na bazu od drveta oraha na kojoj je ugraviran naziv i grb grada kom određeno arhitektonsko delo pripada.

Moja strast prema putovanjima i iskustvo u građevinarstvu inspirisali su me da kreiram arhitektonske suvenire čistih linija.

– rekao je dizajner Konstantin Kolesov.

I dodaje: „Suveniri su napravljeni od čvrstog materijala i zbog svog dizajna mogu adekvatno da dopune dekor moderne kuće ili poslovnog prostora.“

Kolekcija Jsouv trenutno je raspoloživa na Indiegogo. Cena jedne figurice iznosi 29 dolara, a u prodaji će se naći od avgusta 2017. godine

Pogledajte kako izgleda ta kolekcija:

Foto: Konstantin Kolesov

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *