Enterijeri

Svedeni dizajn enterijera za isticanje glavnog detalja: sladoleda!

Dizajnerska firma Scott & Scott pretvorila je derutni prostor u prodavnicu sladoleda u kojoj dominira kombinacija bele cigle i čelika.

Nekadašnje skladište u industrijskoj zoni Vankuvera, koje je u međuvremenu postalo omiljena zona hipstera, izgrađeno još 1912. godine, ugostilo je jednu neobičnu prodavnicu sladoleda pod brendom Mister. Upravo je zatečeno stanje objekta pomogo dizajnerima enterijera da oblikuju prostor u svedenu, ali ne hladnu, poslastičarnicu u kojoj je akcenat stavljen na proizvodnju sladoleda.

Mister ice cream 01

Bela cigla i metalne konstrukcije iz skladišta odlično su poslužili za oblikovanje enterijera novog prostora. Ovakav dizajn svakako je nekonvencionalan kada su u pitanju objekti slične namene, piše Dezeen.

Mister ice cream 02

Drvo u boji mahagonije je takođe sačuvano iz starog prostora.

Mister ice cream 06

Nakon što su izučavali različite metode pravljenja sladoleda u Aziji, vlasnici Michael Lai i Tommy Choi, primenil su novi način pripreme sladoleda, gde se poslastica pravi pred mušterijama i trenutno ledi pomoću tečnog azota. Ovakav način pripreme sladoleda predstavlja u određenom pogledu i dinamičnu dekoraciju samog prostora.

Mister ice cream 03

Mister ice cream 05

Čelik, od kog je izveden znatan deo elemenata enterijera posebno je tretiran da se izbegne koroziranje, a njegova primena trebalo bi da aludira na hladnoću.

Mister ice cream 04

Svi zidovi su oguljeni do cigle, koja je ofarbana tankim slojem bele boje, dok je intezivnije bela u zoni radnog prostora zaposlenih, pa je na taj način vizuelno razdvojen deo za mušterije i zaposlene.

Mister ice cream 07

Mister ice cream 08

Naručite sladoled po sopstevenom izboru i sačekajte da se napravi pred vama.

Mister ice cream

Mister ice cream 09

Mister ice cream 10

Foto: Fahim Kassam

Pogledajte i enterijer beogradske poslastičarnice:

Živopisan enterijer poslastičarnice Čupava Desa

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *