Enterijeri

Pločice s fosilnim motivom

Kolekcija Fossil nastala je kao odraz uticaja prirode, imitiranjem tragova životinja i biljaka na kamenu.

Italijanski brend Ceramiche Refin lansirao je novu liniju pločica na osnovu pobedničkog rešenja na konkursu Kreirajte svoj dizajn. Autor ove linije inspirisane fosilnim ostacima je mlada poljska dizajnerka Kasia Zareba.

Fosilne pločice dostupne su skali neutralnih boja: bež, braon i sivoj. Njihove dimenzija su 60×60 cm. Proizvode se u pet različitih mustri kako bi se uklapanjem u prostoru stekao utisak da su napravljene od prirodnog kamena. Na prvi pogled, pločice mogu zavarati posmatrača jer deluju kao delo prirode.

Fossil01

„U suptilnim motivima, svačija mašta može videti drugačije figure. One nas asociraju na forme koje se mogu pronaći u prirodi.“,  kaže Zareba.

Fossil03

Kolekcija Fossil, inspirisana tragom davno izumrlih životinja i biljaka, kada se postavi na pod stvara optičku iluziju dubine. Kako su motivi urađeni u pet različitih mustri, one se mogu i nasumično postavljati i tako dobiti još prirodniji izgled. Svaki ambijent može imati svog ličnog „foslila“.

Fossil04

Foslilni motiv daje prostoru jednostavan, elegantan i prirodan izgled, što je pogodna podloga za kreiranje različitih enterijera.

Fossil05

„Neki ljudi mogu ih tumačiti kao ukras nastao otiskom krzna, drugi u njima vide godove drveta ili tragove ovnovskih rogova“, govori Zareba o svojoj liniji pločica.

Fossil06

Pogledajte kolekciju italijanske firme Ceramiche Refin, kao i dizajnerke ove linije Kasie Zarebe.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Nataša

    Da li ove pločice mogu da se kupe u Srbiji? Hvala!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *