Enterijeri, Izdvojeno

Terasa sa skrivenim nameštajem u stančiću od 37 kvadrata

Najbolje rešenje krije se na terasi koja je opremljena ležaljkama koje se mogu sakriti u podu.

Studio Liquid Interiors dobio je zadatak da stan od 37 m2 u centru Hong Konga za jednog pilota pretvori u malu oazu u kojoj će svaki kvadratni centimetar biti pametno iskorišćen. Stoga je osmišljen nameštaj po meri koji uglavnom ima duplu funkciju. Tako je, na primer, pola zida koji deli spavaću od dnevne sobe pretvoreno u garderober a druga polovina u viseće elemente kuhinje.

stan-za-pilota-02

Sto usred dnevne sobe koristi se i kao kuhinjska radna površina, trpezarijski sto ali i kao radni sto.

Kada se kuhinja ne koristi, elementi poput sudopere, frižidera i polica su sakriveni iza nerđajućih metalnih vrata. Sto usred dnevne sobe koristi se i kao kuhinjska radna površina, trpezarijski sto ali i kao radni sto. Dnevna soba se takođe može proširiti na račun spavaće sobe, gde televizor i lejzibegovi mogu biti skriveni kad se ne koriste.

stan-za-pilota-03

Pošto će u stanu živeti pilot, posebna pažnja obraćena je na mir i tišinu. Prozori imaju duplo staklo, postavljene su black-out zavese a LED rasveta je podešena tako ne ometa spavača koji legne da spava usred belog dana.

stan-za-pilota-04

Upravo se na terasi krije veoma zgodno rešenje koje štedi prostor: skrivene ležaljke!

Stančić ima izlaz na krov gde je prostor za odmor i relaksaciju. Upravo na terasi krije se veoma zgodno rešenje koje štedi prostor. Naime, ležaljke su napravljene tako da budu sastavni deo dekinga pa kada se ne koriste mogu se potpuno sakriti spuštanjem u horizontalu. Time se obezbeđuje prostor za priređivanje žurke na otvorenom.

Dakle, ovako izgleda bez ležaljki:

stan-za-pilota-07

A ovako sa ležaljkama:

stan-za-pilota-06

Tu nije kraj iznenađenjima u ovom stanu. Naime, on je potpuno ekološki i energetski efikasan! Toplotna pumpa i grejač vode na solarnu energiju smanjuju račun za toplovu vodu za 87%.

stan-za-pilota-01

stan-za-pilota-08 stan-za-pilota-09 stan-za-pilota-10

Pogledajte i ovu fotelju koju će obožavati svi ljutelji avijacije.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Vladimir

    A sta rade sa dusekom koji stoji napolju kada pada kisa? Hong Kong ima jedno 140 kisnih dana godisnje?

Оставите одговор

Obavezna polja *