Enterijeri

Enterijer dečije sobe sa mnoštvom prostora za odlaganje stvari

Kada nameštaj za odlaganje postane ključni element dizajna, dobija se funkcionalan i uspešno organizovan životni prostor.

Neminovno je da svaki stan, posebno onaj male kvadrature, ima problem kako ormare i plakare adekvatno i dizajnerski smisleno uklopiti u prostor. Kada su u pitanju dečije sobe, ovaj problem postaje još veći obzirom jer se teži tome da svaki komad nameštaja bude kreativan i zanimljiv. Bugarska arhitektonska firma Another Studio uspela je da ispuni ovaj zadatak i isprojektuje modernu i zabavnu sobu za četvorogodišnju devojčicu i dvogodišnjeg dečaka.

Pogledajte kako izgleda ova dečija soba:

Forma kućice iskorišćena je kao lajtmotiv za kreiranje oblika plakara koji su ispali veoma zanimljivi.

 

Zadatak je bio osmisliti sobu koja će biti udobno mesto za spavanje, ali da ujedno postoji i prostor za dodatne ležajeve ali naravno i dovoljno mesta za igru. Kao rezultat, nastali su elementi za skladištenje postavljeni na zidu, koji formiraju okvir kreveta, nalik kućicama, piše Contemporist.

Zidni elementi, u funkciji ormara i polica, linijski oblikuju okvir za dva kreveta. Ispod njih nalaze se pomoćni ležajevi koji kada se ne koriste mogu služiti za odlaganje jastuka.

U sličnom duhu, sa formom kuće kao lajtmotivom, na suprotnom zidu nalaze se dodatne podne police.

Foto: Another Studio

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *