Enterijeri

Transformacija: Klizeći zid deli dnevnu i spavaću sobu

Pregrađivanjem prostora na dva dela dobijene su dve celine koje se lako mogu ponovo spojiti u jednu.

Pretvaranje industijskih prostora u stambene postalo je veoma popularno i na Tajvanu. Tako je i ova industrijska hala – odnosno gornji nivo na kojem su nekada bile kancelarije, dobila svoje nove stanare. Novonastala stambena jedinica od oko 140 kvadrata pregrađena je na dva dela pokrentnim pregradama koje dozvoljavaju spajanje odnosno razdvajanje prostora. Pregrada klizi po plafonskom nosaču tako da je izbegnuta podna šina… uvek problematičnog izgleda.

pregrada-dnevna-spavaca-02

Novi stanari su želeli da stvore ugodnu atmosferu kafića. Zato je u dnevnoj sobi postavljen sto dužine čak 440 centimetara za koji može da stane veće društvo.

pregrada-dnevna-spavaca-10

Pregradni zid lako deli open-space prostor na dva dela.

pregrada-dnevna-spavaca-11

Vlasnici stana su veliki kolekcionari igračaka. Deo njihove interesantne kolekcije stao je u vitrine iznad stola ispod koje je klupica sa jastucima.

pregrada-dnevna-spavaca-01

Posebna pažnja obraćena je rasveta koja je u retro-industijskom stilu.

pregrada-dnevna-spavaca-03

Kako bi se akcentovao industrijski look&feel, cevi ne samo da nisu sakrivane već su i naglašene farbanjem u crnu boju.

pregrada-dnevna-spavaca-04 pregrada-dnevna-spavaca-05 pregrada-dnevna-spavaca-06 pregrada-dnevna-spavaca-07 pregrada-dnevna-spavaca-08 pregrada-dnevna-spavaca-09pregrada-dnevna-spavaca-12 pregrada-dnevna-spavaca-13 pregrada-dnevna-spavaca-14 pregrada-dnevna-spavaca-15 pregrada-dnevna-spavaca-16 pregrada-dnevna-spavaca-17 pregrada-dnevna-spavaca-18 pregrada-dnevna-spavaca-19

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *