Enterijeri, Nameštaj i oprema

Uređenje sobe za devojčicu

Dečija soba od 11 kvadratnih metara može da deluje vrlo luksuzno a da pri tome ispunjava sve želje i potrebe deteta. Pogledajte primer uređenja sobe za devojčicu i tok njegovog izvođenja.

Krevet je postavljen centralno u sobi uz nišu izvedenu od gipsa. viša dubine 10 centimetara je dovoljna da se postavi indirektno osvetljenje, LED traka ili svetleće crevo koje daje osećaj dubine niše i čini prostor prijatnim.

Na zidove su postavljene tapete, u nišu štraftice a na obodni zid tapete sa motivima cvetića. Roza i zelena boja preovlađuju i čine sobu veselom i razigranom. Kombinacija boja sa tapeta se ponavlja na prekrivaču, draperijama i zavesama. Tri bele konzolne police za igračke postavljene su na zidu roza boje.

Nameštaj u dečijoj sobi ne bi trebao biti klasične forme i dosadnih boja. U ovom slučaju ormar je izveden u obliku kućica gde je svaka kućica predstavlja jedno krilo ormara.

Tok izvođenja

Prilikom uređenja enterijera prvi radovi koji treba da se izvedu su dorade elektro instalacija što podrazumava eventualno pomeranje utičnica, svetiljki ili dodavanje nove rasvete. Zatim slede gipsarski radovi koji u ovom slučaju su bili pravljenje niše na jednom zidu. Nakon gletovanja i krečenja počinje postavka tapeta, montaža svetiljki i unos nameštaja.

gipsarski-radovi

Posle

Nakon svih radova i unosa nameštaja soba je spremna da primi novog malog stanara. Pogledajte kako izgleda ova soba za jednu devojčicu.

uredjenje-decije-sobe-2

radni

uredjenje-decije-sobe-3

uredjenje-decije-sobe-5

detalj-ormara

Projekat sobe je izvela arhitekta Sonja Brstina i studio za unutrašnji dizajn Gradnja.rs.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Nenad

    Veoma lep predlog za dečije sobe, detalji koji utiču više nego sami nameštaj u prostoriji i sama soba deluje veća zahvakjujući indireknoj skrivenoj) rasveti

Ostavite odgovor

Obavezna polja *