Antigradnja

Zastakljivanje terasa I deo

Još jedan „svetli“ primer zastakljivanja terasa u Beogradu.

Trend zastakljivanja terasa odavno je uzeo maha u gradovima Srbije. Otimanje kvadrature od terase i pretvaranje u sobu postala je normalna stvar međutim ne bi tu bilo ništa toliko strašno da ljudi ne pribegavaju krajnje neuobičajenim i komičnim rešenjima. Ovo je jedno od njih.

Videli ste još neke smešne primere? Pošaljite ih da ih objavimo na ovom portalu.

Saznajte kako pravilno treba zastakljivati terase.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

13 komentara

 1. Tweets that mention Zastakljivanje terasa I deo -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Igor Conic, Igor Conic. Igor Conic said: Kako NE treba zastakljivati terasu! http://bit.ly/aHfzot […]

 2. Srdjan

  Bgd je odavno postao urbanisticko ruglo. Primeri odvratno zastakljenih terasa su samo „prilozi za …“ ovu cinjenicu. U centru Zarkova (trgovacka ul) postoji zgrada cije su terase usle u susednu zgradu. Ta susedna je zidana tako da je zid kod oko terasa smaknut za red blokova, pa posle „obilaska“ oko terasa vracen na osnovnu liniju zgrade. To je tako kad imate partijsku drzavu (i opstinu naravno). Prednost terasa naslonjenih na susedne zgrade je u tome sto ne mozete pijani da padnete sa terase. Upadate direktno u komsijsko npr. kupatilo.
  90% beogradjana nema pojma gde je negada bila zgrada Narodne biblioteke. Ova sadasnja, oblika mrtvackog sanduka, nalazi se u crkvenom dvoristu. Za kraj bih da podsetim na raspravu (moram da kazem debila) oko krova Narodnog pozorista. Sadasnji krov, je posle rekonstrukcije, uradjen u obliku sarkofaga tj u obliku poklopca za mrtvacke sanduke. Komunalci su nam poslali lepu poruku: umetnost je mrtva! pozz

 3. Deja

  Meni treba zastakljena terasa i to je to. sta me briga kako izgleda!

 4. Tamara

  Baš bih volela da vidimo i fotografije te terase u Zarkovu. Te slike kao i mnoge iz Beograda mogle bi zbirno da se objavljuju u novoj rublici npr. „Ružna strana Beograda“ ili „Sramota Beograda“ ili „Sva naša samovolja“ … – pa bi bilo dobro da kad se sve one sakupe na jednom mestu sve uputimo nadležnima u našem gradu da nas spase rugla i preduzme neke mere protiv takvih pojava ubuduće.

 5. Igor Conic

  Pozdravljamo Tamarinu ideju i pokrecemo je tik nakon godisnjih odmora. Vas pozivamo da nam saljete fotografije na nasu mail adresu. Aktivnim ucescem postoji mogucnost da nesto promenimo po ovom pitanju!

 6. Iva

  Da li moze neko da mi kaze gde je ovo slikano. tj. koja adresa je u pitanju?

 7. Sonja Brstina

  Beograd, u blizini zgrade suda…

 8. Ne zastakljivati! Terase usklađene sa Suncem | Gradnja

  […] Pogledajte kako izgleda zastakljivanje terasa u Beogradu. […]

 9. ја мислим

  Латиница у српском језику је исто што и дивља (над)градња у архитектури и урбанизму … Тек да се зна како на те ствари гледа школовани филолог и познавалац српског језика и културе.
  Мислите на то.

 10. mislilac broj 2

  @jamislim: Sta li tek misle neskolovani filolozi…

 11. marina

  Sledeci put kad odlucite da uslikate neciju terasu,pitajte vlasnika za saglasnost….a „svetli“primer nije,ali nije ni kada vam voda sa gornjih terasa koja smrdi na mokracu kaplje po simsu i vesu.Vlasnica uslikane terase

 12. Nikola

  @marina – Zasto bi vas pitali za saglasnost gospodjo? Jeste li vi nas pitali kada ste svesno prekrsili zakon svojom bahatoscu i kada ste ovakvo ruglo napravili? Mene je sramota takvih kao vi kada dovedem svoje prijatelje strance u moj „lepi“ Beograd. Vasi problemi sa komsijama nisu razlog za ovakve kriminalne radnje. Zato draga „gospodjo“ pokrijte se usima i neka vam je na cast takav javasluk i bezobrazluk. Sramota! I jos imate drskost da nama objasnjavate svoje razloge.

 13. mona

  Ne bi se to u Americi moglo raditi. Cim bi poceo, dosla bi policija i uhapsila ga. Mi smo nevidjeni prostaci. Onaj kaze, meni treba us.terasa i bas me briga kako izgleda. Pa, njega je verovatno bas briga i kako on izgleda, neandertalac.
  Terasa se moze ustakliti tako da se jedva vidi: staklo bez ramova na primer.
  A arhitekte bi trebali prestati projektovati ovakve terase, nego one koje su vec zastakljene ili imaju ramove da se samo staklo doda. Npr. zgrada asistentskog doma u Novom Sadu.
  Zasto ovo nije zabranjeno, vredja kulturu coveka koji to vidi ?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *