Promo, Softver

BIM softveri Allplan i SCIA od ovog meseca dostupni su na srpskom jeziku

Budite među prvima koji će iskoristiti nove prednosti BIM softvera Allplan i SCIA.

Posao građevinskog inženjera danas zahteva 10 puta veću brzinu i preciznost nego pre 20 ili 30 godina. Inženjeri se moraju prilagoditi novim standardima i poboljšanjima kako bi ostali konkurentni na tržištu i na vreme dostavljali jasne i tačne statičke proračune i analize, ali i armaturne nacrte i modele. Potpuno je jasno da se od inženjera ne može očekivati veća brzina i preciznost ako se i dalje radi na isti način i putem istih alata kao što se radilo pre 20 godina.

Kada govorimo o povećanoj produktivnosti u građevinskoj industriji onda zasigurno govorimo o BIM-u, openBIM rešenja i BIM softveri koji se nude na tržištu svakim danom pomeraju granice u tehnološkom razvoju i samim tim inženjerima omogućavaju da budu u korak sa vremenom i sa zahtevima tržišta. Posebna posvećenost građevinskoj industriji i potrebama inženjera ogleda se u radu Nemetscheck kompanije kroz BIM softvere Allplan i SCIA-u koji su od ove godine dostupni i na srpskom jeziku!

Preglednost analize konstrukcije

Softveri za analizu konstrukcija i statičke proračune nude konačne rezultate, ali ne i postupak dobijanja istih. Zbog takve koncepcije softvera, građevinski inženjeri troše mnogo vremena na očitavanje i razumevanje rezultata. Kako bi se rešio ovaj problem i kako bi inženjeri na pametniji način iskoristili svoje vreme, SCIA je ponudila kompletan ispis i pregled formula prema kojima se došlo do krajnjeg rezultata.

SCIA pruža mogućnost statičnog proračuna i najsloženijih konstrukcija

Inženjeri se moraju prilagoditi novim standardima i poboljšanjima kako bi ostali konkurentni na tržištu.

SCIA je omogućila potpun postupak proračuna i preglednost rezultata prema aktuelnim Eurokodovima u zavisnosti od vrste materijala i konstrukcije i na taj način olakšala modelovanje, nanošenje opterećenja i dimenzionisanje svih vrsta konstrukcija.

Poboljšanja koja su došla s novom verzijom SCIA-e 21 omogućavaju uštedu vremena inženjeru za čak sat vremena. Smanjen je broj klikova miša, u centru zbivanja je isključivo model koji se prikazuje na 100%  površini ekrana i najbolja stvar je što je od ove godine softver lokalizovan i preveden na srpski jezik.

Zašto je bitna lokalizacija? Naravno, zbog izveštaja! U nekoliko klikova na srpskom jeziku se dobija celokupna analiza i predloženo statičko rešenje sa kojim se dalje ide na modelovanje armature i pripremu dokumentacije.

Tačni armaturni nacrti i jednostavni pregledi 3D BIM armature

Ako građevinski inženjer želi da poveća svoju brzinu rada i da se prilagodi zahtevima tržišta, za izradu armaturnih nacrta i BIM modela armature izabraće softver Allplan Engineer. Pored činjenice da sa Allplanom inženjer ima automatski ispis svih količina i automatski izrađene preseke, najprivlačnija je činjenica da su mu omogućeni asocijativni izveštaji postavljenje armature.

Asocijativne legende podrazumevaju da se svakom promenom armature, automatski menja i legenda. Jednim klikom na armaturnu šipku ili mrežu omogućeno je preuzimanje šeme armature i pozicioniranje iste na željeno mesto. Naravno, izveštaje armature moguće je eksportovati u formatima poput pdf-a i excela i na taj način pripremiti kompletnu dokumentaciju za predaju.

Lokalizacija izveštaja sada je moguća i pomoću BIM softvera koji su prevedeni na srpski

SCIA je ponudila kompletan ispis i pregled formula prema kojima se došlo do krajnjeg rezultata.

Specifikatori, iskazi i izvještaji armature u Allplanu:

Možda najznačajnije olakšanje je povećanje biblioteke predefinisane armature u Allplanu 2021. Korišćenjem predefinisane armature za grede, stubove, stepenište ili bilo kakve složenije elemente, inženjer sa svega nekoliko klikova ima mogućnost da pripremi i pregleda celokupnu armaturu objekta.

Armatura u Allplanu:

Kao i SCIA, Allplan Engineer dostupan je na srpskom jeziku što omogućava brzo učenje i razumevanja alatki.

Jedan od značajnih zadataka građevinskog inženjera zasigurno je priprema planova oplate koji se korišćenjem Allplana 2021 rešava u nekoliko klikova. Princip je vrlo jednostavan s obzirom na to da se tokom modelovanja modela odabrao beton za materijal i armiranobetonska vrsta rada. U svega par klikova Allplan nudi uključivanje betonske konstrukcije i izradu preseka, kao i izradu detalja za svaku od etaža.

Priprema oplate u Allplanu:

Značaj lokalizacije softvera

Lokalizovan softver znači i lokalizovanu podršku i jednostavniji rad. Za svaki problem sa kojim se inženjer susretne tokom rada, pomoć može potražiti direktno od kolege inženjera koji je specijalizovan za rad u softverima po principu inženjer inženjeru. Ovakav princip neguje i firma Baldinistudio International koja je ovlašćeni distributer softvera za građevinsku industriju i koja svoj uspeh i rad temelji upravo na dostupnoj tehničkoj podršci.

Zahvaljujući ažurnosti i inženjerskom pristupu problemima, Baldinistudio International je danas prepoznat kao jedan od vodećih regionalnih predvodnika BIM implementacije u arhitektonskim, građevinskim i mašinskim firmama.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *