Kud plovi ovaj most; Foto: Maikel Coomans
Građevinarstvo

Most dugačak 200 metara otplovio 40 kilometara na mesto ugradnje

U spektakularnom putovanju kompozicija dugačka 250 metara prošla je ispod sedam mostova.

Zvaničnici holandskog ministarstva saobraćaja pohvalili su se da su uspešno započeli premeštanje privremenog mosta. Most dugačak 200 metara prebacuje se na lokaciju udaljenu 40 kilometara kroz centar Roterdama na novu lokaciju u industrijskoj zoni grada.

Most, dug 200, visok 40 i širok 20 metara, tegljači premeštaju do lokacije koja se nalazi pored mosta Surhof, koji je trenutno u procesu renoviranja, prenosi portal Dač njuz.

Ispod sedam mostova

Most Surhof kreće se na plutajućim platformama, koje su povezane jedna s drugom. Ispred su tegljači, dok je pozadi remorker za guranje i upravljanje povorkom. Ukupna dužina ploveće kompozicije je gotovo 250 metara.

U spektakularnom putovanju od 40 kilometara, most je prošao ispod sedam mostova. Plutajuća kompozicija krenula je iz Krimpena, a potom je prošla ispod mosta Van Brienenord, Hefbruga i Koninginebruga, zatim mosta Erasmus, mosta Botlek, kompleksa Hartel i konačno do mosta Harmsen.

Transport dug 40 kilometara; Foto: www.suurhoffbrug.nl/

Sve spremno 14. maja

Transport konstrukcije se nastavlja, a privremeni most će biti na novom mestu, na pontonima, spreman za upotrebu tokom noći 14. maja.

“Planiranje čitavog procesa i premeštanja mosta, kao i postavljanje konstrukcije na željenu lokaciju zavisi od mnogo faktora – vremenskih prilika, plime i oseke. Zbog toga promena planova mogla bi se desiti u trenutku”, rekli su u Sektoru za transport i plovne puteve.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *