Arhitektura

Angažujte studente i dobićete kreativan i niskobudžetni projekat

510 Cabin je produkt saradnje studija Hunter Leggitt i studenata koji potiču iz različitih delova sveta.

Tokom 2011. godine, studio Hunter Leggitt privremeno je premešten iz Los Anđelesa u pustinjsku oblast Kalifornije, u blizini jezera Izabela. Razlog ovog preseljenja bio je intezivan rad na projektovanju i izgradnji neobične moderne „kabine“ za viken odmor. Klijent je želeo da ovo bude vikendica u kojoj će moći da se smesti petoro ljudi, ali i da u svakom trenutku može da primi još pet gostiju.

510 Cabin 01

Još jedan od razloga što su arhitekti ovog projektnog biroa morali da budu baš na mestu izgradnje objekta, jeste saradnja sa studentima koji su angažovani iz celog sveta. Zapravo, kako je budžet ovog projekta bio prilično ograničen, HLS su došli na ideju da angažuju studente za rad na ovom projektu. Ideja projekta je postala dizajn i izgradnja plus edukativno iskustvo.

510 Cabin 02

Postavivši samo nekoliko oglasa, na adresu studija stiglo je na stotine aplikacija studenata iz celog sveta. Nakon selekcije angažovano je sedam studenata sa vrlo malo ili nimalo iskustva. Pozvani su da dođu na gradilište i učestvuju u projektovanju i izgradnji objekta.

510 Cabin 03

Studio je uspeo ne samo da stvori jedinstven niskobudžetni projekat, već i da prenese znanje na mlade pripravnike. Mladi budući arhitekti imali su udeo u 70% ovog projekta.

510 Cabin 04

510 Cabin 05

510 Cabin 06

510 Cabin 07

510 Cabin 08

510 Cabin 09

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *