Enterijeri

Autobus pretvoren u luksuzni stan

Dve izraelske preduzetnice pronašle su praktično rešenje za stvaranje održivog stambenog prostora uz istovremeno smanjivanje količine otpada.

Naime, Tali Shaul i Hagit Morevski, odlučile su se da iskoriste svoju ekološki usmerenu kreativnost pa su od starog i napuštenog autobusa javnog prevoza napravile luksuzni dom u kojem bi svatko hteo  da živi.

Kako prenosi TreeHugger, Na otpadu su kupile stari MAN autobus a onda su smislite plan. Umesto da u potpunosti izbace sve iz unutrašnjosti i praznu ljušturu autobusa opreme u skladu sa svojim idejama „održivosti“, one su uz pomoć prijatelja i dizajnera Vered Sofer Drorija enterijer izgradile oko izvornog izgleda autobusa.

autobus-kuca-1 autobus-kuca-2

Prilagođavanjem svojih dizajnerskih ideja oko postojećih prozora, vrata i drugih elemenata autobusa, tim je uspeo da očuva jedinstveni karakter autobusa istovremeno ugradivši u njega kupatilo, spavaću sobu, ostavu, kuhinju pa čak i novi sistem klimatizacije. Tali i Hagit trenutno traže kupca za svoju kuću i nadaju se kako će svojim primerom podstaknuti i druge da promisle o alternativnim načinima stanovanja.

autobus-kuca-3 autobus-kuca-4

autobus-kuca-5 autobus-kuca-6

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *