Arhitektura, Izdvojeno

Biserni hotel u Kataru s hiljadu soba koštaće 1,6 milijardi dolara

Njujorški studio M Casterdo Architects obelodanio je projekat hotela Silver Pearl koji će se sagraditi za potrebe Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Ovaj luksuzni hotel u Dohi gradiće se na vodi – na 1,5 kilometara od obale. Hotel će činiti dve polukružna objekta visine 30 spratova koji će biti međusobno spojeni klimatizovanim atrijumom. Silver Pearl će raspolagati sa 1.000 luksuzno opremljenih soba a u sklopu hotela biće naravno i restorani, prodavnive, zabavni i konferencijski centri.

biserni-hotel-6

Prilaz hotelu biće omogućen vozilima koji će se kretati na novoizgrađenom mostu a oni koji budu želeli da dođu sa stilom, tu je i heliodrom kao i pristanište za privatne jahte.

biserni-hotel-2

Polukružni oblik hotela nije izabran slučajno. Naime, Katar je poznat po biserima koji se ovde mogu vaditi iz mora pa će tako i novi hotel podsećati, ne samo oblikom, već i završnom bojom na ovaj redak prirodni dragulj. LED svetla će se pobrinuti da hotel noću stvara iluziju svetlucavog bisera koji sjaji na Arapskom moru.

biserni-hotel-5

Stakleni atrijum impozantne visine omogućiće i neometan pogled na more ili grad.

biserni-hotel-3

Naravno, cena ovakvog projekta nije mala. Procenjuje se da će izgradnja ovog hotela zajedno sa prilaznim putevima koštati 1,6 milijardi dolara.

biserni-hotel-4  biserni-hotel-8

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *