Bregović podneo zahtev za adaptaciju kuće u Suvoborskoj 29 iza koje je iskopana rupa kao za višespratnicu
Antigradnja

Brega gradi nelegalno i na Senjaku

Opštinska inspekcija Savskog venca podnela je krivičnu prijavu protiv muzičara Gorana Bregovića zbog nelegalne gradnje i kršenja zabrane radova na zapečaćenom gradilištu.

Nije u pitanju lokacija u ulici Jove Ilića u beogradskoj opštini Voždovac o čemu su mediji nekoliko dana izveštavali. Ovog puta, na elitnom Senjaku Bregović adaptira jednu staru kuću, ali to opštinskim organima uopšte ne liči na adaptaciju.

Goran Bregović je kao investitor podneo zahtev za adaptaciju jedne kuće u Suvoborskoj 29 na Senjaku, a radovi su počeli u novembru prošle godine. U dvorištu je iskopana temeljna jama dubine oko jednog metra radi pripreme za izgradnju novog objekta. Građevinski inspektori Opštine Savski venac naložili su da je to protivno adaptaciji, jer se tako menja struktura objekta i da se stane sa radovima. Tada je doneto rešenje da Bregović pribavi odobrenje za gradnju, ali od toga nema ništa sve do danas.

Zanimljivo je i to da je Bregović po istom principu gradio nekoliko stotina metara dalje, u Suvoborskoj 4. Tamo je, takođe, porušio porodičnu kuću i izgradio višespratnicu. Ovaj objekat je trenutno u procesu legalizacije i, sve dok se taj zahtev ne reši, nadležne službe ne mogu da reaguju.
Prema rečima Aleksandre Damjanović-Petrović iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, ove krivične prijave za sobom vuku oštre sankcije.

(Blic)

Bregović podneo zahtev za adaptaciju kuće u Suvoborskoj 29 iza koje je iskopana rupa kao za višespratnicu
Uklonjena traka kojom je označena zabrana gradnje

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. miki

    Ako na eurosongu pobede dobice dozvole za sva gradilista :-))) ovo je ipak Srbija,a on je Goran Bregovic…

Оставите одговор

Obavezna polja *