Upotrebite maštu i naše savete kako bi vašem detetu obezbedili prostor u kojem će moći da se igra, uči i druži sa drugarima.

Koristite vedre boje za nameštaj dečije sobu. Izaberite jedan motiv ili boju i držite se toga prilikom uređenja sobe pri odabiru ručkica, posteljine, zidova i oblika nameštaja.

Ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti pravite nameštaj od punog drveta ili medijapana jer su oni daleko prirodniji i sadrže manje količine veštačkih materijla kao što su lepkovi.

Zaoblite uglove ivica nameštaja dečije sobe kako se dete ne bi povredilo ili barem nabavite silikonske odbojnike.

Savet broj 1: Multifunkcionalnost dečije sobe

Koristite multifunkcionalan nameštaj kako bi više iskoristili prostor. Na primer: Kutije za skladištenje igračaka koje se mogu iskoristiti i kao mali sto.

Savet broj 2: Skladištenje igračaka

Isplanirajte što više prostora za skladištenje igračaka i ostalih stvari za dete. Na primer: prostor ispod kreveta iskoristite za ladice za smeštanje igračaka.

Savet broj 3: Police u dečijoj sobi

Koristite niske ormariće i police na zidu koji će biti lako dostupni vašem detetu. Dobro učvrstite ove niske konzolne police pa će moći da se iskorite i za sedenje. Zanimljiv primer police od drveta u obliku drveta pogledajte na slici ispod.

Savet broj 4: Mala soba za dva deteta

Pretvorite sobu za jedno dete u sobu za dvoje. Primer nemačke kompanije koja vam predstgavlja dobro rešenje sa dva kreveta, ladicama za odlaganje ispod kreveta ali i kliznim stolom koji se po potrebi može izvuči u radni sto.

Savet broj 5: Nameštaj zanimljivog oblika

Napravite živopisan nameštaj koji će biti detetu zanimljiv za korišćenje. Prikazujemo vam primer holandskog dizajnera koj je dizajnirao neobične ormane koji podsećaju na lepe holandske kuće. Ormari su prilično prostrani i pogodni za čuvanje odeće, igračaka, knjiga. Dizajnirao je i krevete iz iste serije.