Aktuelno, Obuke

Kako manje potrošiti i više zaraditi gradeći

Poslovni seminar namenjen građevinskim firmama, pod nazivom „ Kako manje potrošiti i više zaraditi dok gradite“, održan je u Beogradu.

Za preko 50 predstavnika građevinskih firmi bila je to odlična prilka da na jednom mestu prikupe brojne, i prema sopstvenim izjavama, veoma korisne informacije o teorijskim ali i veoma praktičnim rešenjima, uz akcenat na veoma kompleksnim modulima, odnosno vertikalnim rešenjima koja je NPS razvio za specifične potrebe građevinske industrije. Navedena rešenja bazirana su na praktičnim iskustvima i testirana na konkretnim projektima i koriste Microsoft platforme sa kojima najveći deo firmi već ima iskustva. Konkretno, to su Microsoft Dynamics NAV (Navision), Microsoft Project Server i Microsoft SharePoint.

Najveća pažnja posvećena je modulima „Građevinska operativa“ i „ Upravljanje mehanizacijom“, koji predstavljaju nadgradnju standardnog ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV (ex Navision). Ovi moduli, koji su rezultat intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila, već su našli svoju primenu u praksi i prošli brojne testove na gradilištima širom zemlje.

U uvodnom izlaganju Vladan Petrović, direktor prodaje i član borda kompanije NPS, objavio je da je NPS postao član New Frontier Group i tako se pridružio najvećoj grupaciji ICT preduzeća u centralnoj i istočnoj Evropi, odnosno da je u toku proces integracije sa kompanijom Saga, vodećom ICT kompanijom u Srbiji i prvim srpskim članom New Frointier grupe. Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva predstavnika građevinskih firmi, smatrajući da to predstavlja znak da i ova industrijska grana, nekad jedna od perjanica naše privrede, postaje svesna važnosti i vrednosti investiranja u savremena ICT rešenja, ne samo kao načina za unapređenje poslovnih procesa i poslovanja u celini, već i podizanja konkurentnosti na lokalnom, ali pre svega globalnom tržištu.

Zatim je, kao predstavnik suorganizatora, govorio direktor kompanije EUBuild, dr Zoran Đorđević, koji je, nakon kratkog predstavljanja svoje kompanije, prisutnima približio funkcionisanje ERP sistema kroz prizmu upravljanja projektima, navodeći brojne konkretne primere i niz veoma korisnih saveta i iskustava.

Aleksandar Totović, vođa konsultantskog tima NPS-a , je prisutnima približio i demonstrirao mogućnosti NPS rešenja „Građevinska operativa“ i „Upravljanje mehanizacijom“. Oba rešenja su, zahvaljujući svojoj kompleksnosti, punoj integraciji sa ERP rešenjem Microsoft Dynamics NAV-a i proveri u praksi, trenutno u procesu sertifikacije za MSD NAV, nakon čega će postati dostupna globalnoj mreži Microsoft Dynamics NAV partnera i klijenata. Rešenja su rezultat saradnje sa strukom, potpuno parametrizovana, izrazito intuitivna i sveobuhvatna i zato upotrebljiva za gotova sva preduzeća iz segmenta građevinarstva.

Profesor dr Dejan Marinković sa Građevinskog fakulteta je u nastavku govorio o teorijskom aspektu primene ovakvih i sličnih sistema sistema u građevinarstvu, osvrnuo se na globalne trendove i svojim izlaganjem, baš kao i profesor Đorđević pre njega, još jednom dokazao da nauka i struka ne govore različitim jezicima, već zajedno rade na unapređenju postojećih i osvajanju novih rešenja i tehnologija.

Prisutni su bili u prilici i da od direktora preduzeća Novi Pazar – put, Izeta Ljajića, i direktora IT sektora u ovom preduzeću, Ertana Ljajića, saznaju više o procesu izbora i uvođenja novog rešenja, iskustvima i koristima nakon prve godine korišćenja, saradnji sa NPS-om i, uopšte, primeni ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV u građevinskoj industriji. Kao dobri domaćini i privrednici, iskoristili su priliku da sve prisutne pozovu da posete njihovu firmu i tako bolje sagledaju sve do sada urađeno, ali i da ujedine snage, znanja i veštine kako bi nove verzije rešenja bile još bolje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *