Aktuelno

Impresivna imena arhitekture i nauke na VELUX danima u Parizu

Kompanija VELUX organizuje 9. i 10. oktobra u Parizu VELUX Days in Paris – događaj s kojeg će eksluzivno izveštavati naš portal. 

Tokom dva dana održaće se dva događaja Daylight Symphosium i Healthy Buildings Day koja će okupiti eminentne stručnjake, predavače i predstavnike građevinskih firmi iz čitave Evrope.

Osmi po redu VELUX Daylight Symphosium i četvrti VELUX Healthy Buildings Day održaće se u impresivnom Le Carreau du Temple, velelepnom zdanju u centru Pariza iz koje buja istorija. Naime, ovaj hram izgrađen je na zemljištu u vlasništvu vitezova iz Jerusalima u 12 veku. Zdanje je jedno vreme služilo kao hram, potom kao bolnica, a dugo vremena i kao hotel. Kompletno je renovirano 2007. godine po projektu StudioMilou Architecture, a danas služi kao jedinstveni prostor za organizaciju događaja i kulturnih manifestacija.

Carreau du Temple po projektu StudioMilou Architecture; Foto: Fernando Javier Urquijo

Događaj će se održati u impresivnom Le Carreau du Temple, velelepnom zdanju u centru Pariza iz koje buja istorija.

Na VELUX danima u Parizu govoriće impresivna imena arhitekture poput Hiroshi Sambuichi (osnivač Sambuichi Architects), Nicholas Michelin (osnivač ANMA), Vincent Le Garrec (koosnivač Nomade Architectes), Rasmus Astrup (partner u SLA), ali i profesor Joseph Allen s Hardvarda i osnivač ForHealth.org koji će govoriti o pozitivnom uticaju svetlosti na naše zdravlje.

Predavanje profesora Till Roenneberga s Univerziteta u Minhenu na temu uticaja svetlosti na biološki sat ljudi će sigurno biti interesantno, a ništa manje zanimljivo neće biti ni izlaganje profesorice Vivian Loftness s Univerziteta Carnegie Mellon na temu produktivnosti u zatvorenom prostoru.

Gradnja na licu mesta

Keynote speaker na Healthy Buildings Day biće Carla Camilla Hjort, koosnivač SPACE 10 laboratorije koja usko sarađuje s kompanijom IKEA. Simon Becker, osnivač Cabin Spacey, će u Future Living sesiji podeliti svoja saznanja o tome kako ćemo oblikovati i živeti u domovima budućnosti.

Više detalja čitajte na zvaničnom sajtu ali i na portalu Gradnja.rs koji će vas ekskluzivno izveštavati o ovom prestižnom događaju s lica mesta.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *