Dešavanja

Promocija petog broja studentskog časopisa Tristotrojka u Novom Sadu

Promocija petog broja časopisa Tristotrojka biće održana u subotu, 31. marta 2018. godine, u prostorijama Železničke stanice u Novom Sadu (Bulevar Jaše Tomića 4).

Tristotrojka je studentski časopis za arhitekturu, dizajn i umetnost. Započet je kao samostalni projekat grupe studenata na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2014. godine, ali čak i pre objavljivanja prvog broja je privukao zanimanje velikog broja studenata i arhitekata, a radu redakcije Tristotrojke se pridružio veliki broj studenata arhitekture i drugih srodnih fakulteta iz regiona.

Prvi broj Tristotrojke bio je nagrađen i izložen na sarajevskoj godišnjoj izložbi Collegium Artisticum 2014. godine, a drugi broj je predstavljen na Danima arhitekture 2014. u Sarajevu. Poslednje priznanje je primljeno na Salonu arhitekture u Novom Sadu 2016. godine.

Novosadska promocija će podržati razgovor na temu nasleđa zrele moderne.

Časopis uređuju studenti, a sadržaj kreiraju i prate svi zainteresovani. Sadržaj nudi stručne tekstove i pregled studentskih radova sa različitih fakulteta iz regiona, a fokus je na tekstovima edukativnog i informativnog karaktera koji promovišu umetničke i tehničke oblasti i struke, zapažena ostvarenja, studentski aktivizam i saradnje.

Redakcija Tristotrojke se nedavno proširila na Srbiju (Novi Sad, Beograd) i Hrvatsku (Zagreb), te će sve tri zemlje imati svoj prostor u narednim brojevima časopisa.

Kako je prva promocija petog broja Tristotrojke, održana u Sarajevu 8. februara 2018. godine, obuhvatila diskusiju na temu nasleđa zrele moderne u Sarajevu sa osvrtom na KSC Skenderija, novosadska promocija će takođe podržati razgovor na temu nasleđa zrele moderne zbog čega je i mesto održavanja promocije novosadska Železnička stanica.

Program promocije

Kako bismo što bolje skrenuli pažnju na ovaj modernistički objekat koji već duži niz godina ne ispunjava svoj puni potencijal, promocija će se sastojati iz dva dela:

17h – ArhiTura (Sastanak ispred glavnog hola Železničke stanice)

Stručni obilazak železničke stanice i njenih neiskorišćenih prostora.
Vodiči: studenti arhitekture iz udruženja Oktobarh

18h – ArhiLektura (Kino sala Železničke stanice, I sprat, sporedni ulaz)

Predstavljanje časopisa Tristotrojka i redakcije
Diskusija: Nasleđe zrele moderne u Novom Sadu, sa akcentom na Železničku stanicu sa članovima udruženja Društva arhitekata Novog Sada:
dr Dragana Konstantinović, dr Aleksandar Bede i Maja Momirov, m.i.a.
Moderatorka: Violeta Stefanović, d.i.a

Redakcija Tristotrojke poziva sve zainteresovane da dođu po svoj besplatni primerak petog broja časopisa, da pristusvuju ovom događaju i da svojim uključivanjem u diskusiju pokrenu razmišljanje o nasleđu zrele moderne, njenom značaju, očuvanju i mogućnostima ravitalizacije.

Ulaz je besplatan. Za više informacija posetite stranicu događaja ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *