Dešavanja

Dani arhitekture Kragujevca 2018. kreću ispočetka

Manifestacija će biti održana od 10 do 13. maja 2018. godine, a tema je ISPOČETKA.

Grupa arhitekata okupljenih oko Centra za istraživanje i održivi razvoj – URBANIUM iz Kragujevca imaju cilj da ispočetka ustanove manifestaciju Dana arhitekture u ovom gradu.

„Ispočetka želimo da pokrenemo promišljanje o arhitekturi i urbanizmu kao sastavnom delu kulture grada kao i da preispitujemo odnos prema javnom prostoru grada. Ispočetka podstičemo arhitektonsko urbanističko stvaralaštvo i želimo da ukažemo na važnost postojanja institucije arhitektonsko-urbanističkih konkursa. Ispočetka zato što je ispočetka uvek teško, a ponavljanje lako.“, ističe se u saopštenju ove organizacije.

Ispočetka želimo da pokrenemo promišljanje o arhitekturi i urbanizmu kao sastavnom delu kulture grada.

​URBANIUM poziva sve zainteresovane da učestvuju na prvim Danima arhitekture Kragujevca sa ovogodišnjom temom ISPOČETKA i daju svoj doprinos u uspostavljanju ponovnog razgovora o arhitekturi i urbanizmu.

Tim URBANINIUM čine arhitekte Natalija BogdanovićMarija Simović, Petar SimovićLazar MandićAleksa Đurić.

U predmanifestacionim aktivnostima, u periodu od 19. marta do 10. maja 2018, održaće se više izložbi, predavanja, organizovanje dva konkursa, radionica, stručnih vođenja, uz podršku svih značajnih institucija kulture i Grada Kragujevca. Više informacija uskoro ovde.

Foto: Daniarhitekturekg

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *