Aktuelno

Dolazak Ikee u Hrvatsku zatvorio robnu kuću Kika

Grupa Steinhoff, vlasnik Kike, odlučila je da se bori za kupce preko svojeg diskontera Emmezete, koja će se useliti u robnu kuću blizu prve hrvatske Ikee, piše Jutarnji List.

Bruno Steinhoff, osnivač Grupe Steinhoff International koja je vlasnik Kike i Emmezete, najvećeg evropskog konkurenta švedskoj Ikei Ingvara Kamprada, odlučio je s biznisom prodaje nameštaja pod brendom Kika da ode iz istočnog dela Zagreba, iz neposredne blizine prodajnog centra Ikea u Rugvici koji se otvara u avgustu. U Kiki kažu da sprovode “rasprodaju radi preuređenja”, a to ustvari znači potpuno iseljenje Kike s te prodajne lokacije i useljenje Emmezete.

ikea-gradiliste-travanj2014-90_pv

Steinhoff vs. Ikea

Grupa Steinhoff International u poslovnoj godini koja je završila 30. juna 2013. godine imala je 7,205 milijardi evra prihoda i 676 miliona evra dobiti. Švedski proizvođač nameštaja Ikea je poslednju poslovnu godinu, koja je završila 31. avgusta 2013. godine, premašila 27,9 milijardi evra. Ikea ima 303 robne kuće u 26 zemalja, a Hrvatska je prvo novo tržište na koje ulazi u poslednjih osam godina. Još uvek se ne zna kada će Ikea otvoriti svoju prvu robnu kuću u Srbiji.

ikea-gradiliste-travanj2014-89_pv

Situacija na gradilištu robne kuće Ikea u aprilu 2014.

ikea-gradiliste-travanj2014-94_pv

Unutar hale buduće robne kuće.

ikea-gradiliste-travanj2014-95_pv

Uređenje fasade u prepoznatljivoj plavoj boji.

ikea-gradiliste-travanj2014-93_pv

Montaža skladišta.

ikea-gradiliste-travanj2014-88_pv

Pročitajte još članaka o robnoj kući Ikea.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *