Aktuelno, Dešavanja

Eko kuća: Nov magazin za eko arhitekturu i kulturu

Prvi broj magazina za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća naći će se u prodaji 2. jula 2011. godine.

Prvi broj Eko kuće je ujedno i specijalono izdanje autora Mr Vladimira Lovrića jednom od osnivača ekološkog i solarnog pokreta na našim prostorima sa realizovanih preko 1.000 eko-solarnih kuća u Srbiji, ex Jugoslaviji i svetu.

Eko kuća obuhvata najnovija svetska i domaća saznanja sa velikim brojem ilustracija iz oblasti – koje se odnose na upotrebu ekoloških zdravih materijala i tehnologije ekološke gradnje, solarnih sistema i tehnologija, svih odgovarajućih obnovljivih vidova energije, energetski efikasnih sistema i elemenata, uredjaja i aparata – koje omogućavaju smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama, odnosno minimilaziranje upotrebe konvencionalnih izvora energije.

Eko kuća’ je specijalno dizajniran magazin, sa izuzetnim grafičkim rešenjima poznate dizajnerke Isidore Nikolić i sa ekskluzivnim ilustracijama vezana za pojedina poglavlja, a sa potpisom barda srpske ilustracije Jugoslava Vlahovića. Ovo specijalno izdanje je štampano na 180 stranica u visokom tiražu, na visoko kvalitetnom papiru.

Eko kuća predstavlja prvo celovito izdanje objavljeno na ovu temu u Srbiji, u kome će biti prikazani pored najnovijih domaćih i stranih projekata (najpoznatijih autora koji predstavljaju autoritete na evropskom i svetskom nivou) i sistemi, tehnologije i materijali koji se primenjuju u ovoj izuzetno aktuelnoj oblasti u svetu i kod nas. Fotografije za ovaj broj su snjimili poznati svetski fotografi, kao i naši najistaknutiji autori: Nebojša Babić, Dragan Babović, Rade Kovač, Vlada Popović, Đorđe Čubrilo i Branimir Strugar.

Eko kuća je kroz ovaj prvi broj tematski i dizajnerski koncipirana, tako, da obuhvati široku i izuzetno interesantnu oblast eko arhitekture i zadovolji visoke profesionalne, stručne i edukativne kriterijume i da bude prihvatljiva i razumljiva širokom rasponu čitatelja i njihovim interesovanjima.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Marina

    Jel postoji pretplata?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *