Aktuelno

Na Vlasini u avgustu počinje izgradnja filmskog sela

Nastavak „Zone Zamfirove“ počeće sa snimanjem u maju sledeće godine na Vlasinskom jezeru.

Za potrebe snimanja biće izgrađen filmski grad, koji će nakon završetka projekta postati etno-selo, potvrđeno je za „eKapiju“ u surduličkoj opštini.

Pregovori su završeni i potpisan je ugovor o saradnji, a kako je izjavio Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica, izgradnja filmskog kompleksa počeće u avgustu. Prema rečima Tončeva u filmskom selu biće izgrađene autentične niške ulice, Zamfirova kuća, mehane, kupatilo…

vlasinsko-jezero-2

– Prvobitna ideja je bila da se film snima u Vrbasu, ali Zona je sa juga. Zbog toga smo ponudili lokaciju i vrlo smo zadovoljni što će se nastavak kultnog filma snimati baš ovde – kaže sagovornik „eKapije“.

– Opština je pripremila zemljište koje ćemo infrastrukturno opremiti i ustupiti besplatno. Reč je lokaciji Vlasina rid. Za potrebe snimanja potrebno je oko 2 hektara ali mi smo opredelil malo veću površinu kako bi kompleks mogao da se širi. U planu je da nakon završetka snimanja filmski grad postane etno-selo koje će predstavljati svojevrsnu atrakciju u našoj opštini.

U toku je izrada idejnog projekta koji će zvanično biti predstavljen 13. jula u okviru manifestacije Vlasinsko Leto.

Stara ekipa

Kako je „Novostima“ potvrđeno, u nastavku filma „Zona Zamfirova“ igraće uglavnom glumci iz prvog dela. Radivojević je najavio, da se u drugom delu mogu očekivati i neka nova lica. Muziku će komponovati Nenad Milosavljević (Neša Galija) koji je radio muziku i za prvi deo filma.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Eko-selo Vidićevi kod Crne Trave | Gradnja

    […] Pročitajte o izgradnji filmskog sela na Vlasinkom jezeru. […]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *