Novi objekti

Energoprojekt zida novu stambeno-poslovnu zgradu na Vračaru

Nadomak Crvenog krsta, u jednom od najstarijih delova urbanog Beograda, u Ulici cara Nikolaja II, „Energoprojekt“ će 4. aprila početi izradnju stambeno-poslovnog kompleksa, saznaje „eKapija“ u toj beogradskoj kompaniji.

– Naš novi objekat predstavlja arhitektonsku oazu koja će korisnicima pružiti savršen sklad luksuznog, udobnog i praktičnog gradskog života u jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu. Radove smo započeli 6. novembra 2012. po dobijenoj pravosnažnoj dozvoli za pripremne radove, a samu izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa počinjemo 4. aprila 2013. godine u kontinuitetu, bez faza – rekla je za „eKapiju“ Radmila Bucalović, iz „Energoprojekt-Visokogradnje“.

Kompleks na Vračaru, površine 5.300 m2, sadržaće 27 stanova različite strukture, površine od 43 m2 do 129 m2, osam poslovnih apartmana, površine od 31 m2 do 129 m2, kao i pet lokala u prizemlju, površine od 30m2 do 120 m2.

Cara-Nikolaja-II_1-uvecanje

Cara-Nikolaja-II_2-uvecanje Cara-Nikolaja-II_3-uvecanje

– Prizemlje i prvi sprat objekta namenjeni su delatnostima i poslovnim apartmanima, dok je na ostalim nadzemnim etažama predviđeno stanovanje. Poseban komfor korisnicima omogućavaju dva podzemna garažna nivoa kojima se pristupa rampom sa kolsko-pešačkog platoa iz Jirečekove ulice. Iz Ulice cara Nikolaja II projektovana su dva ulaza u stambenu zonu objekta sa zasebnim vertikalnim komunikacijama. Dodatni utisak sigurnosti i intime ostvaren je smeštajem nekoliko stanova po etaži – dva i tri stana po ulaznoj vertikali od drugog sprata do potkrovlja – napominje naša sagovornica i dodaje da su svi stanovi, osim jednoiposobnih, dvostrano orjentisani.

Stanovnici koji budu u stanovima na potkrovlju imaće veliku terasu jer je tu predviđeno postavljanje krovne bašte sa dekorativnim zelenilom.

Objekat raspolaže sa 41 garažnim mestom, od čega, 16 na prvom podzemnom nivou i 25 na drzgom podzemnom nivou uključujući i dva garažna mesta za invalide.

– Fasada i završna zanatska obrada predviđene su od visokokvalitetnih materijala u skladu sa lokacijom, kategorijom stanovanja i dobrom izvođačkom praksom „Energoprojekta“. Ulične fasade i ulazne partije urađene su od kamena koji u koloritu kombinuje diskretne tonove i akcente jačih boja i već na prvi pogled odaje utisak kvaliteta, sigurnosti i dobrog dizajnerskog rešenja. Za završne obrade u stanovima i poslovnim apartmanima odabrani su kvalitetni i dugotrajni materijali koji stanarima dopunjuju udobnost i toplinu doma – hrastov parket, granitna keramika, sigurnosna vrata na ulazima u stanove i sl. – objašnjava Bucalović.

Cara-Nikolaja-II-3D-model_5-uvecanje Cara-Nikolaja-II-3D-model_3-uvecanje Cara-Nikolaja-II-3D-model_1-uvecanje Cara-Nikolaja-II-3D-model_10-uvecanje

Kako su nam rekli u „Energoprojektu“, u stambeno-poslovnu zgradu na Vračaru biće uloženo 6 mil EUR.

Za projekat je bila zadužen firma „Energoprojekt Urbanizam i Arhitektura“. Zgrada će biti izgrađena u skladu sa Pravilnikom o energetskoj efikasnosti zgrada kako bi objekat dobio „zeleni pasoš“.

– Građevinske radove izvodimo sopstvenim resursima, a samo neophodne specijalističke radove ćemo izvesti u saradnji sa sertifikovanim i renomiranim firmama. Sa 3D modelima smo dali neke predloge mogućih enterijerskih rešenja stanova, ali možemo da izađemo u susret našim kupcima ukoliko imaju posebne želje vezano za podove, pločice, sanitarije, galanteriju ili izmene u prostoru koje ne narušavaju stabilnost i bezbednost objekta kao i tehničke normative – rekli su u „Energoprojektu“.

I na kraju, ono što kupce najviše zanima je cena stanova koja se kreće od 2.000 do 2.350 EUR, a useljavanje u „Energoprojektu“ najavljuju od 1. juna 2014.

(eKapija)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *