Enterijeri

Enterijer restorana inspirisan baštom

Restoran nazvan Botanic Kitchen dizajniran je s idejom da se bogatstvo vrta prenese i u prostor u kome će se služiti hrana i piće.

Britanska dizajnerska firma Kiwi & Pom dizajnirali su ovaj restoran pun prirode, smešten u adekvatnom okruženju u okviru centra Wyevale Garden, u engleskom gradu Huntington.

Pored dizajna inspirisanog prirodom i njenim plodovima, i na meniju restorana su domaći proizvodi i sezonske namirnice… iz njihove bašte.

Botanic Kitchen 01

Želja je bila da se stvori prostor koji će maskirati granice između zatvorenog i otvorenog. Olakšavajuća okolnost u uklapanju restorana s prirodom jeste i što se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi mnoštvo biljaka koje se uvek mogu prebaciti i u unutrašnjost, piše Contemporist.

Botanic Kitchen 02

Primarni izazov bio je izdeliti velike prostore za sedenje u manje, intimnije kutke. Ova ideja realizovana je korišćenjem pregradnih, ošupljenih zidova s motivom drveta, kao i policama s mnogobrojnim biljkama u saksijama.

Botanic Kitchen 03

Kiwi & Pom radili su i na grafičkom dizajnu zidova, tekstila i ilustracija, kako bi dobili jedinstveni prostor s motivom bašte. Kako bi se dodatno povezali sa okruženejm, u dizajnu nameštaja korišćen je oblik dijamantske veze kao motiv, koji se nalazi i u centru Wyevale Garden.

Botanic Kitchen 05

Svi elementi su dizajnirani kao zasebne jedinice, kako bi prostor uvek mogao da bude funkcionalan.

Botanic Kitchen 06

Pogledajte i restoran koji je „ukrašen“ s hiljadu skeleta.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *