Aktuelno, Izvođenje

FLIR termovizijske kamere otkrivaju propuste u gradnji

Firma Mikro Princ od nedavno je postala ovlašćeni distributer termovizijskih kamera namenjenih građevinarstvu kompanije FLIR Systems, najpoznatijeg svetskog proizvođača ovih instrumenata.

Ovaj program će biti interesantan velikom broju potencijalnih korisnika zbog sve veće potrebe za očuvanje energije. Termovizijske kamere su postale nophodan alat za vizuelizaciju energetskih gubitaka, detekciju loše izolacije, otkrivanje curenja vazduha, pronalaženje vlage i buđi u materijalima, otkrivanje toplotnih mostova, lokalizovanje curenja cevi i ravnih krovova, utvrđivanje ispravnosti podnog grejanja, otkrivanje električnih kvarova i druge primene. Sve ovo dobija na još većem značaju zbog pooštravanja propisa u oblasti kvaliteta gradnje i postizanja energetske efikasnosti objekata.

U mnogim zemljama termografski pregled objekta je zakonska obaveza pre izdavanja upotrebne dozvole i energetskog pasoša (EPC). FLIR Systems kao najveći proizvođač termovizijskih kamera, u posebnom segmentu kamera za primenu u građevinarstvu, nudi veliki broj modela, od osnovnih, za jednostavnu terensku primenu, do veoma naprednih, namenjenih za razvoj i istraživanje.

Šta je FLIR?

FLIR je, inače, skraćenica za Forward looking infrared – tehnologiju koja infracrvenim talasima detektuje termalnu energiju i prikazuje je na video izlazu. Ova napredna tehnologija prvo je našla svoju primenu u vojnoj industriji gde je omogućila pilotima da navode svoje letelice u noći ili u magli.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. Dejan

  A gde je taj Mikro Princ?

 2. Milan

  Lepa vest, fenomenalna alatka za profesionalce samo se bojim da je za Srbiju i dalje to preskupa oprema.

 3. Milan

  Mada vidim da ima i jeftinijih modela pošto su stavili i cene na sajt http://www.mikroprinc.com/proizvodi.aspx?sub=p&pg=A202010

 4. Ivan

  Prodajem termovizijsku kameru Testo 876, nova, nekorištena. U garanciji još godinu dana. Kupljena u Moskvi. Cena 2600 eura (4100 plaćena). mejl: [email protected]

Ostavite odgovor

Obavezna polja *