Kompanija “Energoprojekt holding” nalazi se na 118. mestu rang liste 200 najvećih međunarodnih projektantsko – konsultantskih firmi.

Kako je saopšteno iz ove srpske kompanije, u čijem sastavu posluju “Energoprojekt visokogradnja” i “Energoprojekt niskogradnja”, rang lista je sastavljena na osnovu ukupnih prihoda koje građevinska preduzeća ostvaruju na inostranom tržištu.

Plasman na 118. poziciju je za pet mesta bolji u odnosu na prošlogodišnju listu, kada se “Energoprojekt” našao na 123. mestu.

U konkurenciji najvećih svetskih izvođača radova, “Energoprojekt holding” neznatno je pokvario plasman i sa 186. skliznuo na 190. poziciju.

“Energoprojekt visokogradnja”, kao izvođač radova, ugovorio je i novi posao na gradilištu u Rusiji, gde će izvoditi radove na izgradnji stambenog kompleksa u gradu Siktivkaru, čija je procenjena vrednost oko pet miliona evra.

Radovi se izvode na površini od 27.000 kvadratnih metara, a rok za završetak projekta je 18 meseci, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Beogradske berze.

(Tanjug)