Nameštaj i oprema

Geberit u humanitarnoj akciji

Predstavnici kompanije Geberit, vodećeg proizvođača sanitarne tehnike, upoznali su se sa beogradskim medijima na druženju organizovanom u autentičnom prostoru predstavništva u Beogradu. Jedna od centralnih tema na okupljanju bila je humanitarna akcija koju će kompanija Geberit sprovesti u Kraljevu, kao i predstavljanje inovativnih proizvoda.

Medijima su se obratili predstavnici kompanije Geberit i najavili donaciju školama „Svetozar Marković“ i „IV kraljevački bataljon“ iz Kraljeva. U okviru ovog humanitarnog programa, rekonstruisaće se toaleti sedam sanitarnih blokova u ove dve osnovne škole koje su znatno oštećene nakon razornog zemljotresa.

Realizacija projekta počinje na leto a od početka nove školske godine u đačkim toaletima biće u upotrebi ugradni vodokotlići, konzolne WC šolje, antivandal tipke za ispiranje i senzorske slavine, čime će higijena biti podignuta na najviši mogući nivo. Ukupna vrednost donacije iznosi cca. 200.000 CHF. Radove će izvoditi praktikanti iz Nemačke, Austrije i Lihtenštajna koji će u Kraljevu boraviti dve nedelje i raditi na ugradnji Geberit sistema.

Projekat je podržan od strane Švajcarske ambasade i nekoliko domaćih kompanija koje su izašle u susret i ustupile svoje proizvode po osnovnim cenama. O detaljima ovog projekta, ali i o prethodnim humanitarnim projekatima Geberita, možete se informisati na www.respectingwater.com

Prvi vodokotlić na svetu

Gosti su na okupljanju imali priliku da vide i primer istorijskog vodokotlića. Ovaj vodokotlić je izrađen od drveta i metalnih delova ali je način funkcionisanja zadržan i do dan danas. Prvi vodokotlić na svetu svakako je izazvao velike reakcije okupljenih.

 

Geberit je predstavio i moderne proizvode kao što su DuoFresh (radi po veoma jednostavnom principu, miris se izvlači direktno iz wc šolje kroz cev za njeno ispiranje, prolazi kroz aktivni karbonski filter i prečišćen se vraća u prostoriju), AquaClean(WC šolja koja brine o vašoj higijeni koristeći vodu), Tus element (zidni odvod u ravni poda).

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. kasin

    Bas dobro izgleda ovaj stari vodokotlic! Retro. Mogli bi ponovo nesto ovako da izbace.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *